Potrivit acestei profetii, cel care ii va succede lui Papa Benedict al XVI-lea este numit Petre Romanul, iar pontificatul sau va duce la distrugerea Romei.
Misterioasa profetie ii apartine Sfantului Malachy, episcop de Armagh, oras din Irlanda. In anul 1139, Malachy se afla la Roma, chemat de Papa Innocentiu al II-lea si a avut o viziunea despre cei care vor ocupa in viitor Sfantul Scaun.
Manuscrisul sau a fost pastrat in arhivele romane pana cand a fost redescoperit in 1590.
Poate este o coincidenta, dar cel de-al 267-lea Papa, Benedict al XVI-lea, a fost numit in manuscrisul medieval “gloria maslinului” (gloria olivae).
Cardinalul Joseph Ratzinger si-a ales numele de Benedict cand a devenit Papa, dupa numele fondatorului ordinului de calugari benedictini. Emblema acestui ordin este chiar ramura de maslin.
Papa despre care vorbeste Malachy, numindu-l Petre Romanul, este ultimul din lista mentionata in profetie.
Iata ce scria episcopul irlandez despre el: “In ultimii ani ai persecutiei Bisericii Romane Catolice, va domni Petre Romanul, care isi va conduce turma intr-o perioada foarte tulbure. Dupa aceea, orasul celor 7 coline va fi distrus si temutul Judecator va judeca oamenii”. protv
„Ingerul spuse cu o voce puternica: Pocainta! Pocainta! Pocainta! Si am vazut intr-o lumina imensa, care este Dumnezeu, un Episcop imbracat in alb, am avut presentimentul ca este Sfantul Parinte, diferiti alti Episcopi, preoti, calugari si calugarite urcand pe un munte abrupt, in varful caruia era o Cruce mare. Sfantul Parinte, inainte de a ajunge aici, traversa un oras mare pe jumatate in ruina, si aproape tremurand, cu pas sovaitor, coplesit de suferinta si de durere, se ruga pentru sufletele cadavrelor intalnite in cale; ajuns in varful muntelui, prosternat in genunchi la piciorul Crucii mari, el a fost ucis de un grup de soldati care au tras de mai multe ori cu arme de foc si cu sageti, si in acelasi fel murira unii dupa altii ceilalti Episcopi, preoti, calugari si calugarite, laici, barbati si femei din clase si categorii sociale diferite.” enational