În România, vinde catre Marriott si Howard Johnson borcanase de miere bio de 30 de grame, pentru micul dejun.
În Europa, trimite si 3.000 de tone pe an. În ciuda crizei, strainii nu renunta la mierea româneasca. Afacerea de 5 milioane de euro pe an apartine inginerului Traian Dobre din Baicoi, Prahova.
Principalele elemente minerale din miere sunt: sodiu, potasiu, fosfor, magneziu, cupru, aluminiu, mangan, fier, clor, sulf, siliciu, cât si unele microelemente: beriliu, galiu, vanadiu, zirconiu, titan, nichel, staniu, plumb, argint.
Principalele vitamine din miere apartin celor doua grupe:
– hidrosolubile:
Vitamina B1 (tiamina), Vitamina B2 (riboflavina), Vitamina B6 (piridoxina), Vitamina PP (niacina), Vitamina H (biotina), Vitamina B12 (cianocobalamina), Vitamina C (acid ascorbic), acid pantotenic, acid folic, rutina;
– liposolubile:
Provitaminele A, Vitamina K
Prin calitatile sale nutritive este considerata un aliment de mare valoare în hrana oamenilor de toate vârstele, având utilizari largi în dietetica si terapeutica.