Dr. Calin Georgescu este unul dintre cei mai importanti experti români în dezvoltare, si anume în dezvoltarea durabila. Între 1997 si 2013 a fost director executiv al Centrului National pentru Dezvoltare Durabila din România, iar din anul 2013 este presedintele Clubului de la Roma (Centrul European de Cercetare din Viena, Austria).
Corporatiile dicteaza la ora actuala politicului în cea mai mare parte a lumii. Urmarind doar propriul profit, ele ascund realitatea, subminând viitorul generatiilor tinere si privând natiunile de lideri autentici si de patrioti. 200 de multinationale sunt mai puternice decât 150 de state la un loc! Domeniul economic este condus de FMI, Banca Mondiala si Organizatia Mondiala a Comertului. Troica aceasta a dus la prabusirea economica si la dezastru ecologic în multe locuri din lume. În loc de politici economice serioase, românilor li se ofera pâine si circ: sa cumperi marfa altora si sa crezi ca traiesti bine. Aceasta, pe un fond de saracie si decadere morala fara precedent. Cantitatea de pâine vânduta a scazut cu 25% fata de 1990, iar numarul cartilor, cu 85%. Sunt cifre care vorbesc de la sine despre starea precara si lipsa de viitor a României în actuala situatie. România are nevoie de o conducere capabila sa se opuna proiectelor geopolitice care vizeaza distrugerea statelor nationale si transformarea tarii într-un teren de vânatoare economica (masacrarea faunei, vânatorile cu acte mai mult sau mai putin în regula sunt un capitol la fel de trist).
România trebuie sa gaseasca o pozitie de echilibru între fortele geopolitice globale si sa învete sa negocieze cu puterile lumii, având ca ancora doar interesul national. Putem sa spunem, fara teama de a gresi, ca destabilizarea prezenta a Ucrainei, prin proteste violente dirijate, este pe punctul de a declansa un nou Razboi Rece între Rusia si SUA. Un „razboi ascuns“ mocneste deja în Asia, între China si principalul aliat din Asia al SUA, Japonia. În acest nou context, extrem de tensionat, România, în loc sa fie un factor de stabilitate, apare, prin scandalurile politice la zi, ca un no man’s land, un fel de tarâm al nimanui care poate oricând exploda, aruncând în aer întreaga regiune sud-estica a Europei. Iata de ce, mai mult ca oricând, avem nevoie de lideri respectati pe plan international, capabili sa întareasca statalitatea României si sa gaseasca alte surse de finantare decât vânzarea pe nimic a bogatiilor naturale si activelor natiei. În prezent, tara se afla într-o situatie atât de jalnica, încât sunt aplaudate chiar si investitiile „europene“ în gropi de gunoi, pompos numite „sistem integrat de management al deseurilor“, amenajate în satele cele mai pitoresti si cu mare potential agro-turistic (vezi cazul comunei Farcasa din judetul Maramures). Practic, România se afla sub asediul marilor corporatii. Actiunea de la Pungesti este relevanta. Statul apara o corporatie împotriva propriilor sai cetateni. Oamenii sunt batuti în curtea lor. Este mai rau decât într-un razboi împotriva unei puteri straine! De câteva luni, statul îsi terorizeaza cetatenii care nu se pleaca în fata interesului celor fara de tara. A luat cumva UE pozitie fata de aceasta încalcare flagranta a celor mai importante drepturi ale omului, fata de o actiune criminala fara precedent? cotidianul