Oamenii de stiinta fac primii pasi experimentali în încercarea de a obtine maduva artificiala, cultivând celule stem într-un mediu de laborator, în încercarea de a asigura un tratament eficient pentru bolnavii de leucemie, conform LiveScience.
De mai multe decade medicii folosesc transplantul de celule stem prelevate din maduva unor donatori sanatosi pentru a trata leucemia, o metoda destul de eficienta, dar din pacate nu sunt suficienti de multi donatori pentru ca aceste celule stem sa ajunga la toti bolnavii de leucemie.
Leucemia este o forma de cancer care porneste din maduva, tesutul moale din interiorul oaselor care este responsabil de producerea tuturor elementelor figurate ale sângelui (globule rosii, globule albe, plachete). Obiectivul oamenilor de stiinta este de a obtine maduva artificiala capabila sa produca celule stem pentru sânge în afara organismului, conform cercetatorului Cornelia Lee-Thedieck, de la Institutul tehnologic din Karlsruhe (KIT), coordonatoarea acestui studiu. Astfel de celule stem pot fi folosite pentru a trata pacientii care sufera de leucemie. ziua