Socata pentru sanatatea rinichilor

Aceasta bautura se poate face atât din flori proas­pete, cât si uscate de soc (dar nu mai vechi de un an), astfel: Se iau 12 ciorchini de flori de soc si se spala de praf sau musculite, apoi se toaca foarte bine si se pun într-un borcan de patru-cinci litri. Se adauga peste flori sucul de la 2 lamâi si 300 de grame de miere, apoi se pun 3 litri de apa de izvor si se amesteca totul foarte bine, pâna când mierea se dizolva. Se acopera borcanul cu o farfurioara si se lasa sa fermenteze vreme de trei-patru zile, la temperatura camerei.

Când lichidul din interio­rul borcanului a capatat miros pregnant de soc si are un gust usor întepator (de la dioxidul de carbon elimi­nat în timpul fermentatiei), socata se filtreaza si se pune în sticle de un litru, la frigider.
Efect terapeutic: un litru si jumatate de socata con­­sumata zilnic stimuleaza puternic activitatea rini­chi­lor, previne precipitarea sarurilor si formarea nisi­pului si a pietrelor la rinichi, ajuta la eliminarea sur­plusului de apa din tesuturi, tratând eficient umflarea mâinilor si a picioarelor. Persoanele care se confrunta frecvent cu afectiuni cum ar fi nefrita, pielonefrita sau cistita vor face, o data la trei luni, câte o cura de 1-2 saptamâni cu socata.
formula as

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.