Sufletul este nemuritor

Religia ne spune ca traim vesnic dar nu discuta despre reincarnare. Sufletul este traieste vesnic parasind trupul in momentul mortii. Specialistii au aflat ca are 21 de grame, dar nu stiu sa ne explice inca unde se duce si de unde vine.

Exista multe relatari ale oamenilor care au avut moarte clinica si care povestesc despre ingeri, diavoli, Dumnezeu, tunel de lumina sau intalniri cu rude decedate.

1dincolo

Cercetarile moderne au demonstrat ca mintea umana are o zona protejata a psihicului care in conditii normale nu poate fi accesata, dar in cazuri extreme sau in anumite situatii apararea cedeaza.

Pranayama este o metoda prin care se pot atinge stari neobisnuite, se pot vindeca boli si se pot obtine noi cunostinte despre lume si despre sine.

1Pranayama

Pranayama, cuvânt rezultat din unirea altor doua: prana (înseamna respiratie, viata, vitalitate, energie. Cuvântul prana este folosit în general cu sensul de respiratie vitala); ayama (înseamna lungime, extindere, întindere). Deci, pranayama se poate traduce ca extinderea respiratiei si a controlului asupra ei.

Prana trebuie adusa sub control, foarte încet, masurat si gradat, în acord cu capacitatea si limitarile fiecaruia. Orice fortare sau accelerare înseamna boli grave sau chiar moarte. Controlul se face cu un ansamblu de exercitii de respiratie folosit constient si repetat zilnic, în acest fel devenind capabili sa exercitam controlul asupra întregului proces respirator. Calitatea respiratiei are o însemnatate covârsitoare pentru durata vietii. sursa

1Pranayama2

Daca facem un efort de memorie ne reamintim ca si Rugaciunea inimii sau Rugaciune lui Iisus are pe langa cuvinte si o metoda de respiratie.

Stanislav Grof a observat un lucru extrem de interesant: ca într-o stare de constiinta extinsa, indusa în orice fel, respiratia subiectului se modifica. A facut conexiunea cu stravechi tehnici shamanice, cu diferite tehnologii ale sacrului si a descoperit un lucru de o simplitate extrema. Procesul de expansiune al constiintei putea fi declansat de un anumit tip de respiratie. Portile fusesera deschise. Ceea ce stiau misticii din toate timpurile si de pe toate continentele patrundea acum în mediul stiintific si putea fi studiat cu adevarat. Stanislav Grof a avut curajul de a continua pe un teritoriu luat în deriziune de lumea din care facea parte. A avut tenacitatea si inspiratia de a folosi mijloacele acceptate de stiinta, respectiv experimentarea cu mii si mii de subiecti, în asa fel încât concluziile sale sa fie luate în seama.

1grof

Experimentele sale se dovedeau repetabile si masurabile. Mii de oameni intrau în stari de constiinta extinsa cu ajutorul respiratiei si astfel teritoriile necunoscute ale inconstientului puteau fi explorate, aduse în zona constientei ordinare. S-a dovedit ca oricine putea avea acces la aceasta uluitoare lume interioara, ca informatiile, intuitiile, imaginile constiintei se afla undeva, într-un spatiu atemporal si ca putem avea în orice clipa acces la toate acestea. dar cel mai mportant lucru a fost faptul ca s-a dovedit existenta unor niveluri colective de constiinta, apartinând umanitatii în anasamblul sau. Viziunea spirituala asupra întregii Creatii începuse sa-si faca loc în lumea stiintei. Se nascuse deja acea aripa reformatoare a psihologiei, numita “psihologie transpersonala”. Adica o psihologie extinsa a fiintei, dincolo de ceea ce am crezut ca suntem. Abordarea practica pe care a pus-o la punct Grof a primit numele de “Respiratie Holotropica”. Adica respiratia care ne conduce catre trairea starii noastre de întregire. sursa

2grof

Potrivit lui Grof, sub influenta hipnozei, se activeaza in mintea pacientilor niste matrici care ii fac sa isi reaminteasca limbile si traditiile antice, multe dintre ele disparute. Ei pot descrie cu acuratete detalii de imbracaminte, arhitectura, obiceiuri sau mod de viata ale perioadei respective.

Potrivit omului de stiinta ( Stanislav Grof s-a nascut pe 1 iulie 1931la Praga si este un cunoscut psihiatru ), scopul cercetarilor sale este de a permite unui om sa se priveasca din punct de vedere al eternitatii si sa poate obtine fericirea cautand in adancurile constiintei umane.

El nu s-a oprit la hipnoza ci a folosit si un drog foarte puternic in experimentele sale – LSD. Pacientii aflati in transa si aminteau multe amanunte din vietile anterioare, descriau localitatile in care au trait si evenimente la care au asistat. Uimitor este insa faptul ca istoricii au confirmat ceea ce subiectii au spus in stare de transa.

1hipnoza

Trebuie sa remarcam ca in lume sunt foarte multe cazuri de reincarnare. Sute si chiar mii de oameni isi amintesc ca au trait intr-un alt spatiu si timp, cele mai multe cazuri provenind din Asia de SE si India.

1Devi

Shanti Devi este un caz foarte mediatizat si poate cel mai concludent in cazul reincarnarii. Relatarile fetitei au fost investigate de un grup de persoane alese de Mahatma Ghandi.

Shanti Devi, o fata care crestea în New Delhi în anii 1930 nu prea vorbea mult când era mica. La vârsta de 4 ani când a început totusi sa vorbeasca i-a alarmat pe toti din familia ei. Ea le-a spus parintilor ca numele ei adevarat era Lugdi Shanti, casa ei adevarata era într-un oras numit Mathra aflat la 145 de kilometri departare si ca fusese casatorita cu un negustor cunoscut, pe nume Kedar Nath, cu care avea un baiat.

1Shanti

Cum fata vorbea cu toata lumea despre fosta ei familie, într-o zi unul din profesorii ei de la scoala a trimis o scrisoare la adresa indicata de Shanti Devi ca fiind casa ei adevarata din Mathra, întrebând daca o femeie chiar murise acolo cu câtiva ani în urma. Spre surprinderea sa a primit în curând raspuns de la fostul sot al lui Shanti Devi, care a afirmat ca tânara lui sotie Lugdi Devi murise cu câtiva ani în urma, dupa ce daduse nastere unui baiat.

Când echipa a ajuns în Mathra au ramas surprinsi de cât de multe stia fetita. Copilul a descris portile orasului pâna sa ajunga acolo si a putut sa arate cladirile noi construite despre care sustinea ca nu existau în trecut. Shanti Devi a fost capabila sa îi conduca pe acestia la fosta sa casa si a descris în mod corect cum era casa înainte sa fie renovata. Ea si-a recunoscut de asemenea fosti membri ai familiei, dând detalii extrem de intime, cum ar fi relatii extraconjugale pe care nimeni din afara familiei nu le stia, care au fost toate confirmate.sursa

1tunel

Un alt caz este cel al unui baietel indian nascut in 1991. Cand avea 6 ani le-a spus parintilor ca ca el nu era cu adevarat fiul lor ci al unui proprietar de magazin care isi avea biroul pe New Delhi Avenue. El si-a continuat apoi povestea relatand despre faptul ca fusese casatorit, avea 3 copii si a locuit intr-o vila mare inconjurata de masini de lux.

Parintii au ramas uimiti dar nu au luat in consideratie cuvintele baiatului dar pustiul a insistat sa mearga toti la adresa. Fiind suficient de educati si liberi in gandire, adultii au facut pe plac baiatului si au ramas impietriti cand pustiul si-a strigat “fosta sotie” pe nume. Baiatul stia datele de nastere ale copiilor si multe alte detalkii din viata de familie a “defunctului sot”. Cunostea deasemeni si un semn din nastere pe care il avea femeia.

1ochi

Intr-o lucrare de 3 volume Ian Stevenson a reusit sa adune numeroase cazuri despre transmigratia sufletelor.

Unul din cazuri este despre o fetita nascuta in 1948 in familia unui inspector scolar din Madhy Pradesh.

Cand avea in jur de 3 ani tatal a mers cu ea prin orasul Kathi. Copila s-a oprit in dreptul unei case si a inceput sa povesteasca ca ea a trait acolo si a dat detalii despre familie. Uimitor este faptul ca familia actuala nu traise niciodata in Kathi si era prima vizita acolo. Fetita a relatat despre un prieten pe care l-a avut in viata precedenta si cercetarile ulterioare au confirmat tot ce a povestit. In viata trecuta ea murise in 1939.

In 1959 cele 2 familii s-au intalnit si fata a spus ca 2 persoane venite la intalnire ii sunt necunoscute, nu fac parte din neam. Erau 2 cercetatori care incercau sa o testeze.

Oamenii de stiinta nu pot afirma cu certitudine ca exista mai multe vieti dar incearca sa afle de unde vine ideea de reincarnare si transmigrare a sufletelor. In timpul meditatiei, rugaciunii, etc mintea umana este in masura sa se concentreze adanc si oamenii pot intra in locuri nepermise in mod obisnuit. Ei pot avea trairi neobisnuite si experiente uimitoare. Uneori ele sunt mai reale decat viata in care traiesc astazi.

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru scris.

<

p align=”center”>1apa