Potrivit reprezentantilor MADR, la editia din acest weekend au confirmat prezenta peste 30 de producatori din Galati, Vrancea, Bacau, Iasi, Suceava, Botosani, Neamt si Vaslui. Pe lânga cei din zona Moldovei, vor veni si agricultori din judetele Arges, Brasov, Bihor, Buzau, Sibiu, Dolj, Ilfov, Prahova si Dâmbovita.
Bucurestenii vor putea degusta si achizitiona din curtea Ministerului Agriculturii (aflat pe B-dul Carol I, nr. 2-4, sector 3) legume si fructe de sezon: dovlecei, rosii, castraveti, ardei, ceapa, pastai, verdeturi, vinete, caise, piersici, pepeni, visine; magiun de prune Topoloveni, precum si toata gama „Topoloveana“ – dulceata de afine, caise, capsuni, catina, cirese negre, coacaze, visine, precum si zacusca de ciuperci si vinete; produse din carne si lapte din regiunea Covurlui; pastrav afumat în cobza de brad Doftana; produse din carne din zona Plescoi; pâine traditionala batuta pe vatra din Ardeal; brânzeturi de la Bran; miere; brânzeturi si produse lactate din zona Vlasinesti, judetul Botosani.
De asemenea, se vor regasi produse lactate proaspete si din carne din comuna Sipote, judetul Iasi, precum cârnati traditionali de Sipote, lapte batut, cascaval Sipote, brânza de vaci, dar si din alte zone ale Iasiului: salam de casa, pastrama de vita, cotlet de porc afumat, pastrama de porc afumata de Dancu etc. Din judetul Bacau vor fi aduse produse precum sirop din mugur de brad, bors de putina, dulceturi de zmeura, afine, mure si capsuni, dar si zacusca. Faimoasele placinte moldovenesti „poale-n brâu“, din Botosani, vor întregi, de asemenea, tabloul unui colt din îndragita Moldova, chiar în centrul Capitalei. lumina