“Am achizitionat, la intamplare, lamai, portocale, grapefrut, lime, mandarine, banane din supermarket si am cumparat cateva mostre din magazine”, a declarat Simona Pinzaru, conform Realitatea TV.
“Aici avem o proba de nanoparticule coloidale in care este o cantitate de 10 microlitri de tiabentazol. Este suficient atat ca sa ne transmita un semnal, daca recunoaste molecula acolo si in ce concentratie”, spune profesorul Simona Panzaru.
Surpriza a fost mare cand analizele de laborator au aratat ca substanta era prezenta nu doar in fructele din piata si supermarket, dar si in cele cumparate de la magazinele bio.
“Nu ne asteptam sa obtinem nimic. Surpriza a venit cand am obtinut acelasi semnal. Va las pe dvs sa trageti concluzia”, a adaugat cercetatoarea.
Potrivit TVR, tiabentazolul este un aditiv cancerigen folosit pentru a intarzia alterarea fructelor si legumelor de import. In ambele cazuri, echipa de la Facultatea de Fizica a descoperit o concentratie de 13 ori mai mare decat limita admisa in Uniunea Europeana. ziare