Tratamente cu muraturi

Secretul eficientei acestei categorii de alimente nu este doar calitatea lor, incontestabila prin prisma studiilor stiintifice, ci si cantitatea. Fiind un aliment care poate fi consumat zilnic, cu foarte multe feluri de mâncare, muraturile sunt unul dintre medica­men­tele cel mai usor de administrat. O canti­tate de muraturi suficienta pentru întretinerea sanatatii este de 300 de grame pe zi, consu­mate în timpul meselor principale. În timpul curelor cu muraturi, se vor consuma mini­mum doi litri de apa pe zi, asa încât rinichii sa nu fie deloc afectati de surplusul de sare pe care trebuie sa-l elimine.

* Diabet za­ha­rat – castravetii murati în apa cu sa­re contin o can­ti­ta­te infima de za­ha­ruri, dar în schimb au în componenta sub­stante stimulatoare ale acti­vitatii pancreasului, precum si din cele care ma­resc receptivitatea organismului la insulina. Con­su­mul lor este un adevarat tratament pentru preve­nirea si tra­tarea diabetului, ei putând fi mâncati fara niciun fel de restrictie cantitativa.
* Colesterol si trigliceride marite – fibrele alimentare si stimulatorii activitatii hepatice din cas­travetii murati sunt adevarati inamici ai grasimilor si colesterolului în exces din sânge. Consumati con­stant vreme de macar trei luni (minimum 300 de grame pe zi), ei vor scadea valorile trigliceridelor si ale coles­te­rolului si vor proteja vasele de sânge de depunerea acestora. Formula As

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.