Secretul eficientei acestei categorii de alimente nu este doar calitatea lor, incontestabila prin prisma studiilor stiintifice, ci si cantitatea. Fiind un aliment care poate fi consumat zilnic, cu foarte multe feluri de mâncare, muraturile sunt unul dintre medicamentele cel mai usor de administrat. O cantitate de muraturi suficienta pentru întretinerea sanatatii este de 300 de grame pe zi, consumate în timpul meselor principale. În timpul curelor cu muraturi, se vor consuma minimum doi litri de apa pe zi, asa încât rinichii sa nu fie deloc afectati de surplusul de sare pe care trebuie sa-l elimine.
* Diabet zaharat – castravetii murati în apa cu sare contin o cantitate infima de zaharuri, dar în schimb au în componenta substante stimulatoare ale activitatii pancreasului, precum si din cele care maresc receptivitatea organismului la insulina. Consumul lor este un adevarat tratament pentru prevenirea si tratarea diabetului, ei putând fi mâncati fara niciun fel de restrictie cantitativa.
* Colesterol si trigliceride marite – fibrele alimentare si stimulatorii activitatii hepatice din castravetii murati sunt adevarati inamici ai grasimilor si colesterolului în exces din sânge. Consumati constant vreme de macar trei luni (minimum 300 de grame pe zi), ei vor scadea valorile trigliceridelor si ale colesterolului si vor proteja vasele de sânge de depunerea acestora. Formula As