Expertul in securitate cibernetica Eugene Kaspersky a petrecut mai multe zile in Romania, timp in care a vizitat castelele Bran si Peles, dar si Casa Poporului, despre care spune ca este un ”mamut” cu interioare ”foarte comuniste”, si le prezinta pe blogul sau, alaturi de o bogata galerie de fotografii.”Romania este mare prin palatele si castelele ei, fie ele vechi sau noi, mari sau mici, cunoscute sau nu prea”, a scris Kaspersky. El a inceput relatarea cu ”cel mai cunoscut” – castelul contelui Dracula din Transilvania, dupa cum il numeste, relateaza news.ro.
”Este parte dintr-o legenda, desigur, si imi doream de ani buni sa il vizitez”, a mai notat presedintele Kaspersky Lab. El precizeaza ca intre Dracula si Castelul Bran este o legatura ”semi-reala”. ”Cred ca este vorba doar de folclor si nu poti sti niciodata cat de mult este mit. Unii cred ca personajul contele Dracula a fost inspirat de printul valah Vlad Tepes”, mai precizeaza expertul rus in securitate cibernetica.
Eugene Kaspersky ii sfatuieste pe cititori ca, in momentul in care ajung la Castelul Bran, sa solicite un ghid. ”Pentru povestea adevarata, in toata gloria ei, aveti nevoie de un ghid cand vizitati Branul”. Impresionante pentru vizitator au fost, pe langa arhitectura si frumusetea locurilor, istoriile sadice, usile si culoarele secrete. Ghidul, spune Kaspersky, le-a oferit informatii despre castel si Vlad Tepes, dar si povesti amuzante, legende absurde si teorii intrigante. In plus, ghidul le-a spus si un banc ce are in centru trei ”vampiri” faimosi – Frankenstein, Dracula si Mickey Mouse. protv
Oct182016