Vinuri medicinale

Calitatile vinurilor obtinute din struguri pot fi benefice pentru sanatate prin adaugarea de plante medicinale si de fructe. Mai exact, se pot prepara vinuri medicinale ce se folosesc pentru tratarea unor afectiuni sau îmbunatatirea starii de spirit. Iata câteva retete eficace în cazul unor afectiuni des întâlnite.

Daca suferiti de constipatie, fermentatie intestinala, insuficienta biliara, diabet, ateroscleroza este foarte indicat vinul de afine. Lasati sa fiarba 15 minute, la foc mic, 500 grame de afine în 500 ml de apa. Adaugati 1 litru de vin si mai lasati sa fiarba înca 15 minute. Când s-a racit îl turnati în sticla prin strecuratoare. Se bea câte 25 ml (o lingura) înaintea celor trei mese principale.

Vinul de miere are proprietati antivirale, antibacteriene si, mai mult decât atât, calmeaza gâtul inflamat. De aceea, poate fi o alternativa naturala la siropurile emoliente care calmeaza caile respiratorii inflamate. Preparati din trei litri de vin rosu si din trei kilograme de miere care se pun împreuna la macerat într-un borcan. Se amesteca în borcan, de doua ori pe zi, în primele trei zile. Apoi se poate folosi. Se administreaza câte o ceascuta de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masa. taifasuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.