Preot cu Har sau ajutorul Sfintilor ?

Traim in secolul vitezei si al tehnologiei. Avem tot ce dorim si totusi nu avem nimic. Suntem plini de telefoane inteligente, tablete, plasme, masinarii care ne racoresc, ne fac paine, cafea, masaje si Dumnezeu mai stie ce!?! Cu toate acestea suntem agitati, tristi, ganditori, nelinistiti. Multi dintre noi se amagesc cu o haina noua sau un computer luat “la oferta”.

De suflet ne mai ingrijim? Nu putem tine noi pasul cu cat pot “ei” produce, asa ca ar fi timpul sa facem unele introspectii si sa ne trezim. Unii isi gasesc linistea in carti, in diverse hobby-uri, in mijlocul naturii, etc. Altii isi incarca bateriile la biserica. Nu putini sunt aceia, chiar daca nu recunosc, care simt pacea sufleteasca citind minunile Sfintilor.

umbra

Parintele Lavrentie de Cernigov ne avertizeaza “Cei credinciosi îsi vor varsa sângele pentru credinta si atunci ei vor trece în rândul mucenicilor, iar cei necredinciosi vor merge direct în iad. Pâna când nu se vor completa rândurile îngerilor cazuti, Dumnezeu nu va veni la judecata. În timpurile cele de apoi, Dumnezeu si pe cei vii înscrisi în cartea vietii îi va trece în rândurile îngerilor, completând astfel rândurile.

Restaurarea bisericilor se va face pâna la venirea antihristului si în toate va fi o bunastare materiala nemaipomenita. Iar voi, cu reparatiile în biserica noastra sa mai îngaduiti, fiti modesti si cu masura în aspectul ei exterior, ci mai bine sa va rugati mai mult si sa umblati la biserica atâta timp cât înca se mai poate, si mai ales sa veniti la Sfânta Liturghie unde se aduce Jertfa fara de sânge a Mântuitorului pentru pacatele întregii lumi. Sa va spovediti cât mai des si sa va împartasiti cu trupul si sângele lui Hristos, si Dumnezeu va va întari.”

Multi duhovnici si slujitori ai Bisericii îsi vor pierde sufletul în vremea antihristului! sursa

Se pare ca avea multa dreptate Parintele Cernigov. Chiar daca ni se spune ca toti preotii au Har, observam cu totii, ca nu este chiar asa. Un preot trebuie sa mai iasa si din Biserica, sa discute cu oamenii, sa isi faca timp pentru cei in necaz si nevoi. Din pacate unii stau pe la Tv, sedinte, intruniri, etc si altii considera , “credinciosii”, un fel de bun obtinut odata cu hirotonisirea. Omul il atragi, nu il tragi cu forta. Tot timpul apar sondaje care ne spun ca romanii au incredere in Biserica. Da, au. In Dumnezeu, nu in preoti! Exista si cativa preoti cu Har, total aparte, deosebiti, blanzi, intelepti, smeriti.

A plecat la Domnul si unul din ultimii mari duhovnici cu Har al romanilor – parintele Justin Parvu.

Pe zi ce trece suntem mai saraci si nu prea stiu a fi duhovnici cum era parintele Arsenie Boca, Sfantul Serafim de Sarov, Sfantul Luca din Crimeea, etc.

Dumnezeu insa ne iubeste mai mult decat ne imaginam noi. Ne reveleaza alti Sfinti care se grabesc sa ne asculte si sa ne ajute. Romanii il iubesc pe Sfantul Nectarie si bunul parinte ne iubeste. Face minuni dupa minuni.

Auzisem de Sfinti grabnic ajutatori, dar nu stiam sa existe altii mai grabiti sa asculte pasurile oamenilor si sa ii ocroteasca.

Vezi si Sfantul Mare Mucenic Efrem cel Nou – grabnic ajutator al celor in necaz

sf-efrem-cel-noutfm

Intamplare sau nu, Sfantul Efrem cel Nou a venit la mine. Nu, nu mi-a sunat la usa si nici nu mi-a dat vreun telefon, a gasit o cale mai simpla – mi-a trimis o carte. Daca la inceput am privit cu scepticism, am rasucit cartea pe toate partile dar nu simtem impulsul sa ma apuc de citit, a venit si acest imbold. Cand esti frant de obosela si iti numeri orele dormite in cateva zile pe degetele de la o mana, nu prea iti arde sa citesti.

Ma intrebam cine este oare acest Sfant si ma gandeam ca nu mai au cum sa ma uimeasca Minunile facute de El. Ei bine m-am inselat!

Cu fiecare pagina citita imi reprosam lipsa de incredere si imi descopeream micimea Credintei. Mi s-a cam sifonat orgoliul insa ma inclin cu respect in fata Puterii lui Dumnezeu. Sfantul Efrem cel Nou pare a fi cel putin egal cu iubitul nostru Sfant Nectarie. Citind povestea vietii sale am trecut prin tot felul de stari de la tristete la furie, lacrimi, frustrare, uimire fata de rautatea unora, etc.

Nu a sosit momentul, insa marturisesc cu simt de raspundere, ca Sfantul acesta care aproape ca a “dat navala” peste mine deja a inceput sa faca minuni. Cand va sosi timpul voi relata aceste intamplari.

Cei ce i-au citit cartile si i-au cerut ajutorul stiu ce spun, iar cei ce inca nu l-au descoperit mai au timp sa o faca. Sfantul Efrem cel Nou va asteapta!

sfantul-efrem-cel-nou-minuni-in-romania

Chemati-l! Este mai aproape decât aerul pe care îl respirati, decât lumina pe care o vedeti, mai aproape decât chipul celui mai drag om pe care îl aveti. El este Sfântul Efrem cel Nou!
Credeti! Aveti nadejde! Bucurati-va! Acum si aici, în orice zi si pretutindeni, Sfântul Efrem aude rugaciunile tuturor si raspunde tuturor.

Sfantul Efrem cel Nou – Marele Mucenic din Nea Makri – face minuni uimitoare si azi si le va veni intotdeauna in ajutor celor care il cheama cu credinta, evlavie si dragoste, asa dupa cum a marturisit Sfantul Efrem cel Nou insusi unor crestini: “Nu voi inceta sa vin!”.

One comment on “Preot cu Har sau ajutorul Sfintilor ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.