Profetiile samanilor siberieni

In 1975 un antropolog si etnograf rus a publicat o carte in care a adunat profetiile shamanilor siberini pentru viitor. Cu mai bine de 30 de ani in urma, A. Polotsk a scris despre calendarul maya si a incercat sa interpreteze Biblia.

Continutul cartii a starnit valva si pentru faptul ca istoria omenirii este plina de catastrofe ce au schimbat cursul normal al vietii.

shaman6

In carte se fac referiri la istoria ciclica a Terrei, la cataclismele care au schimbat fata Pamantului.

Polotsk s-a bazat pe materialul etnografic colectat, pe legende si povestile spuse de indigenii siberieni. Deasemeni una din surse este un pustnic foarte cunoscut in zona, vraci, profet si vrajitor, Igor Kuhlin. Acesta din urma a spus ca “intunericul va veni din cer, invaluit in fum si foc, din pantecele pamantului va iesi intunericul si demonii si cand se vor intalni, nenorocirile nu vor ocoli pe nimeni, saraci, bogati, animale, pasari, oameni slabi sau puternici, etc.” O astfel de profetie incredibila este prezisa atunci cand ” Soarele se va inchide trei luni si Pamantul va fi prea intunecat si rece pentru trei ore”.

apocalipsa

Polotsk considera ca un astfel de fenomen se poate produce in anul 2038 cand axa Pamantului, a Lunii si a Soarelui coincid, astfel incat eclipsa va dura anormal de mult. Un astfel de fenomen s-a petrecut in perioada Imperiului Bizantin, la scurt timp dupa caderea ultimului imperiu antic egiptean.

eclipsa

Lucrarea lui Plotsk are destule inexactitati istorice si calcule matematice dar multi oameni de stiinta siberieni sunt in asentimentul surselor de informare.

Un cercetator siberian a studiat in anii ’80 pesterile din muntii Altai si a ajuns la concluzia ca scrierile gasite acolo, sunt o cronologie a evenimentelor din trecut si viitor. La mijlocul anilor ’90 cativa cercetatori au dezvoltat un program pe calculator si cu ajutorul informatiilor din pestera au ajuns la niste concluzii foarte interesante.

Scrisul cuneiform a dezvaluit ca atunci cand soarele se va duce in jos, oamenii cu fetele palide vor stapani opt secole. Meteorologii antici au scris si despre aparitia hidrocentralelor de mare capacitate – Bratsk, Sayano, etc – mentionand despre ” apa mare sustinuta de un zid de piatra, paduri apropiate, zone umede, pajisti, munti”.

grota altai

Tot acolo apar si inscriptii despre dezastre naturale. S-a facut referire in special la cutremurele produse in 1936, 1989 si 2000, precum si la incendiile din taiga care au fost in zona. Inscriptiile rupestre prezic ca in 2115, in urma unui dezastru, Sayan si muntii Altai se vor scufunda in pamant si lacul Baikal va fi o mare gaura de nisip.

Analiza efectuala cu radiocarbon a imaginilor descrise in pesteri a aratat ca “varsta” lor este de 25-30 mii de ani, in Pleistocen. Aceste desene si scrieri nu seamana cu nimic cunoscut.

pleistocen

Igor Savenkov a descris in 1958, in memoriile sale, discutiile cu un saman, vindecator si ghicitor – Umgaloy Butyashevym – care a trecut in 1947 prin satulUbekma. El a spus ca putea comunica cu spiritele stramosilor morti si i-a povestit multe lucruri interesante. In afara e profetiile favorabile tarii si poporului, samanul i-a spus ca vor veni vremuri grele la sfarsitul secolului XX si vor dura 3 cicluri de cate 12 ani. La finalul acestei perioade va fi dificil, vor fi o serie de razboaie intre est si vest, dar vor fi oprite in final de zeii care vor cobori cer.

Cruzimea umana va fi pedepsita drastic, apa va ingheta in rezervoare si oamenii vor muri de foame. Dupa toate aceste teste, in lume va renaste o rasa de semi-zei care au condus planeta din cele mai vechi timpuri.

cer

Despre “zeii care coboara din cer”, siberienii au multe legende. Cei din nord au o poveste despre legenda unui erou, Fiul lui Dumnezeu si femeia pamanteana care au venit din cer cu un “ulcior de foc”. Alte multe legende sunt in zona Tungus conform carora in vremurile antice, triburile oamenilor pitici din sud i-au atacat pe localnici. Batranii locuitori din Tungus i-au chemat in ajutor pe zei, care au coborat din cer cu tunete si fulgere, transformand dusmanii in cenusa murdara si aruncandu-i in adancul lacului sacru.

rusia1

Intr-o veche legenda din Khakassia se face referire la o perioada cand raurile, muntii, stepele erau imbracate cu o “coaja de gheata” si in cera fost o lupta teribila a zeilor. Zeii rai au fost invinsi, iar pe Pamant a venit prosperitatea. Cu toate acestea, potrivit legendei, zeii se vor intoarce atunci cand cerul va cadea pe pamant si pamantul se va ridica la cer (schimbarea polilor magnetici).

Cercetatorul S. Markov a adunat in 20 de ani multe profetii din Siberia si pana in Asia Centrala sau estul indepartat. Conform relatarilor stranse de el, intre anii 2000 si 2035, in jurul Europei si Asiei si in zonele de apa (mare, ocean, etc) limitrofe, vor fi zeci de dezastre naturale.

Markov crede ca este posibila o racire a vremii, o mica epoca de gheata, si zonele cele mai afectate vor fi Europa de sud si de vest si Africa. El mai spune ca dupa o incalzire usoara a vremii la inceputul secolului XXI trebuie sa ne asteptam la o racire, nu doar in Europa si Asia, ci in intreaga lume intre anii 2010-2040. Racirea vremii va afecta milioane de oameni si va reduce populatia Terrei. Dupa 2050, temperatura globala va creste iar insa din pacate nu va fi in beneficiul omenirii, caci va aduce seceta, crestera zonelor desertice, etc. Abia in jurul anului 2200 oamenii vor putea trai linistiti, in prosperitate.

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

shaman3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.