In China au inceput sa cada cosciugele

Un trib din China obisnuieste sa puna trupurile celor decedati in sicrie suspendate.

Sicriele suspendate de pe muntele Gongxian, din provincia Sichuan, reprezinta unul dintre cele mai mari mistere din China. “Unele sunt vechi de 3.000 de ani, iar cele mai recente dateaza de acum 1.500 de ani. Se vehiculeaza ca ei credeau ca, astfel, se vor apropia mai usor de zei. In plus, prin construirea mormintelor suspendate animalele salbatice nu puteau manca organele celui decedat, iar sufletul era binecuvantat pentru eternitate “.

china

Sicriele aflate la zeci metri deasupra pamantului sunt cele mai joase, in timp ce altele se afla chiar si la 130 de metri inaltime. sursa

china3

Locuitorii din provincia Sichuan au inceput sa protejeze “somnul” celor decedati, reparand cosciugele si consolidand peretii de stanca. Tribul Bo era recunoscut ca nu isi ingropa mortii, incercand sa ii aduca mai aproape de Dumnezeu prin aceasta metoda inedita, de suspendare a sicrielor.

In aceasta regiune exista si sute de morminte la inaltimi cuprinse intre 10 si 130 de metri. “Cimitirul suspendat” reprezinta un sit arheologic important si zeci de turisti vin in zona pentru a vizita provincia. Cele mai “noi” sicrie au aproximativ 400 de ani. Acest tip de “inmormantare” a tribului Bo uimeste si prin faptul ca nu se stie cum au fost urcate sicriile la inaltimi atat de mari.

china2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.