10 profetii ale sfârsitului lumii

2012 este anul în care sfârsitul lumii sigur va veni, potrivit multor grupuri de adepti ai teoriei. În unele cercuri, 2012 este privit drept anul în care omenirea va trece printr-o schimbare atât fizica, cât si spirituala.
Alte grupuri cred ca spre sfârsitul anului, Pamântul se va dezintegra din cauza unei gauri negre, ori se va ciocni cu o planeta denumita Nibiru.
Cea mai raspândita teorie este, însa, cea conform careia sfârsitul lumii va veni pe 21 decembrie 2012, data la care calendarul mayas se opreste (lucru contestat însa de specialisti).

William Miller este probabil cel mai faimos profet al Apocalipsei, din istoria moderna. În deceniul cinci al secolului XIX, acesta a început sa propovaduiasca sfârsitul lumii, afirmând ca a doua venire a lui Iisus, moment în care pamântul va fi acoperit de foc, se va petrece în intervalul 21 martie 1843 – 21 martie 1844.

Pe 28 februarie 1963, pastorul penticostal William Branham s-a urcat pe Muntele Sunset, din Arizona, care era acoperit de un nor bizar, la coborâre afirmând ca s-a întâlnit cu sapte îngeri care i-au explicat adevaratul înteles al celor sapte peceti despre care se vorbeste în Apocalipsa dupa Ioan.
jurnalul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.