2010 – Anul dezastrelor naturale?

Anul 2010 a fost un an plin de catastrofe naturale. Cutremure devastatoare, inundatii fara precedent, incendii, eruptii vulcanice, alunecari de teren, etc au lasat in urma lor mii de sinstrati, pagube materiale imense si milioane de victime.

12 ianuarie 2010, ora locala 16.63.

Haiti a fost lovit de un cutremur foarte puternic cu magntitudinea de 7 grade pe scara Richter. Seismul a facut ravagii si imaginile dezastrului au facut inconjurul lumii. Sute de mii de morti si raniti, pestre un milion de oameni ramasi pe drumuri, avioane ce incercau sau aduca un strop de speranta in viata localnicilor au fost cele mai importante stiri ale lunii ianuarie 2010.

27 februarie 2010

Peste 450 de oameni au murit in Chile. Cutremurul extrem de violent a avut magntitudiea de 8.8 grade pe scara Richter. Seismul a scurtat lungimea zilelor si ar fi modificat axa Pamantului anuntau specialistii NASA.

14 aprilie 2010

Mii de zboruri anulate, zeci de tari cu aeroporturi inchise, haos, pasageri nervosi si pagube materiale imense datorita eruptiei vulcanului islandez Eyjafjallajokull .

Mai 2010

Un val de frig patrunzator, cu ninsori valuri de pana la sase metri inaltime au afectat sudul si sud-estul Frantei, precum si nordul Spaniei, provocand pagube materiale importante. Valurile uriase care au atins Coasta de Azur din Franta au produs numeroase pagube pe plaje.

Iunie 2010

Siretul si Dunarea au facut prapad. Si Oltul si-a iesit din matca. Raul Siret a atins debite maxime in zona localitatii Pascani. Galati, unul dintre cele mai importante orase industriale, aflat pe malul estic al Dunarii, era aproape de a fi inundat. Pompieri, jandarmi, soldati, localnici au construit un zid de protectie, muncind zi si noapte.

August 2010

Cea mai puternica ploaie musonica din ultimii 80 de ani, matura de la nord-vest la sud Pakistanul. Peste 1600 de oameni si-au pierdut viata si milioane de oameni au ramas pe drumuri.

Decembrie 2010

Israelul s-a confruntat cu unul din cele mai puternice incendii din istorie. Incendiul care a mistuit Padurea Carmel de langa orasul Haifa din Israel, a distrus milioane de copaci. In urma catastrofei au murit 41 de oameni, 17 au suferit rani grave, iar alti 17.000 au fost evacuati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.