Ajutor la nastere

Este aici lânga mine, chiar acum, Sfântul Nectarie. Sta chiar lânga mine si îmi spune sa îti transmit ca în cel mult o ora copilul se va naste sanatos! Exact ceea ce îmi spune, aceea îti spun!”.

Trebuia sa vina sorocul sa nasc, povesteste doamna Stefana Hristodul, dupa spusele medicilor cam pe 9 sau 10 noiembrie. Aproape deci de ziua pomenirii Sfintilor Nectarie Taumaturgul si Arsenie Capadocianul.

În seara de 8 noiembrie, de Sfintii Arhangheli deci, l-am sarbatorit pe sotul meu, pe care îl cheama Anghel.

Felicitari ortodoxe

Dupa ce au plecat si ultimele rude si ne întinsesem sa ne odihnim, pe la doua noaptea mi s-a rupt apa si a trebuit sa plecam imediat la maternitate. L-am chemat pe medicul meu, iar acesta mi-a spus sa ma întind si sa ma odihnesc pâna dimineata, când îmi vor face interventiile necesare. Pe la sapte dimineata, datorita faptului ca înca nu începusera contractiile necesare declansarii nasterii, mi-au administrat un medicament, spre a le declansa. Doua – trei ore mai târziu, medicul, vazând ca organismul meu nu raspunde medicamentului respectiv, a început sa ma consulte din nou cu atentie. La un moment-dat, a încercat sa asculte inima copilului, dar nu reusea sa auda nimic. Vadit îngrijorat, a mai chemat câtiva medici de garda, iar când a iesit afara, i-a spus sotului meu ca nu poate auzi inima copilului si ca se pare ca acesta are cordonul ombilical în jurul gâtului, ceea ce i-ar provoca moartea prin asfixiere. Peste masura de tulburat, sotul meu s-a dus imediat la telefon si l-a sunat pe parintele nostru duhovnicesc, pe Arhimandritul Ambrozie Lazar, duhovnicul manastirii Dadia. Cu sufletul la gura i-a istorisit cele auzite de la medici, iar acela, cu un calm de nedescris, i-a raspuns: “Nu intra în panica, mai crestine! Doxologia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.