Ancient Aliens – Chivotul lui Dumnezeu

Despre Chivotul Legii, Chivotul lui Dumnezeu sau Chivotul Legamantului s-a scris foarte mult insa chiar si acum, in secolul tehnologiei si al satelitilor spion, nimeni nu poate afirma cu certitudine ca se stie unde este.

Unii spun ca este in Scotia, altii sustin ca este protejat de o biserica din Etiopia dar la fel de bine poate fi si in Israel. Cand am citit prima oara despre Chivotul legii eram copil si mi-am pus o intrebare ce a ramas pana astazi fara raspuns – stiam ca Dumnezeu este bun, ingaduitor, corect, protectiv dar sever. De ce totusi oamenii care au incercat sa protejeze Chivotul atingandu-l au murit, atunci cand acesta s-a destabilizat pe drum !?? Ei il considerau pretios si doreau sa il duca in siguranta la destinatie. Este acesta un lucru rau ?

chivotul legii1

Au trecut anii si povesti despre Chivot au tot aparut. Unii spun ca niste studenti americani au incercat sa il construiasca dupa informatiile biblice si le-a rezultat.. o baterie. Altii cred ca acest Chivot al Legii este de fapt o masinarie sau o arma. Indragitul serial Ancient Aliens (Extraterestrii antici) a ajuns la sezonul 6 si a realizat un episod intreg despre Chivot.

chivotul legii4

 Wikipedia ne spune ca : Chivotul Legamantului (Chivotul Legii, Chivotul lui Dumnezeu) este un obiect descris in Biblie care ar contine tablitele de lut cu Cele zece porunci primite de Moise pe muntele Sinai, toiagul lui Aaron si o cantitate mica de mana (Conform Exodul (cap.16) “mana cereasca” ar fi fost o hrana cazuta in fiecare dimineata din cer, formata din bobite albe, cu gust de miere), hrana cu care s-ar fi hranit evreii timp de 40 de ani in desert.
Nu exista nicio mentiune despre distrugerea acestuia.

Dupa aceea Betaleel a facut chivotul din lemn de salcam, lung de doi coti si jumatate, larg de un cot si jumatate si inalt tot de un cot si jumatate; L-a imbracat cu aur curat pe dinauntru si pe din afara, iar imprejur i-a facut o cununa de aur. A turnat pentru el patru inele de aur, pentru cele patru colturi de jos ale lui: doua inele pe o latura si doua inele pe cealalta latura. A facut doua parghii de lemn de salcam, le-a imbracat cu aur, si le-a varat prin inelele de pe laturile chivotului, ca sa poarte chivotul A facut apoi capacul chivotului de aur curat: lung de doi coti si jumatate si lat de un cot si jumatate. A facut de asemenea doi heruvimi de aur, lucrati din ciocan, pentru cele doua capete ale capacului, si i-a asezat unul la un capat si altul la celalalt capat al capacului. Heruvimii acestia erau facuti ca iesind din capac la cele doua capete ale lui. Cei doi heruvimi isi intindeau aripile unul spre altul, umbrind capacul, iar fetele lor erau indreptate una catre alta, privind spre capac. – Exod, cap. 37

chivot

 Despre Chivot mai aflam ca : Preotii care slujeau inaintea lui erau consacrati cu “sfintenia acestei slujbe sfinte”. Ei purtau un pieptar cu o tesatura de pietre scumpe de diferite materiale, la fel cu acelea care alcatuiesc cele 12 temelii ale cetatii lui Dumnezeu. Cand erau aduse probleme dificile inaintea judecatorilor, ei le trimiteau la preoti si acestia il intrebau pe Dumnezeu, care le raspundea.

haine preot evreu2

 

Daca el era de accord si avea sa le dea success, un nimb de lumina si slava stralucea in mod deosebit pe piatra scumpa din dreapta. Daca el dezaproba, un abur sau un nor se aseza pe piatra din stanga. Cand marele preot intra in Sfanta Sfintelor, o data pe an, si slujea inaintea Chivotului, Dumnezeu ii raspunea prin voce, lasa carazele de lumina sacre sa straluceasca pe heruvimul din dreapta, ca semn de aprobare sau favoare. Un nor se aseza peste heruvimul din stanga daca cererile erau refuzate. Acest lucru este prezentat in cap 25 vers. 22 al Iesirii: „Acolo, intre cei doi heruvimi de deasupra chivotului legii, Ma voi descoperi tie si iti voi grai de toate, cate am a porunci prin tine fiilor lui Israel. “

haine preot evreu1

 Din cauza preotilor pacatosi, Eli, Hofni si Fineas, Dumnezeu a ingaduit ca Sfantul Chivot al Legii sa fie luat de dusmanii filisteni. Motivul acestei ingaduinte a fost sa-i arate lui Israel cat e de zadarniceste sa creada in Chivot in timp ce profana poruncile sale. Filistenii nu au ingaduit sa-l deschida. Ewi l-au detinut timp de 7 luni, timp in care Chivotul Sfant le-a nimicit zeul pagan( pe Dagon). (Cartea intaia a Regilor cap. 5 vers. 2-4) L-au carat cu groaza din loc in loc, fiind urmati de nimicire de la Dumnezeu. intrebandu-si preotii si ghicitorii ce sa faca, au fost sfatuiti sa trimita Chivotul poporului caruia ii apartinea. Ingerii lui Dumnezeu au condus Chivotul pus intr-un car tras de 2 vaci inapoi la Israel. Dumnezeu si-a invatat poporul ca, in timp ce Chivotul era groaza de moarte pentru acei ce nu-i ascultau poruncile, era o tarie si o binecuvantare pentru cei ce i le ascultau. sursa

haine preot evreu

 De ce oare preotii trebuiau sa poarte haine atat de sofisticate si pline de pietre pretioase!?? In serialul Extraterestrii antici, realizatorii se intreaba daca nu cumva aceste “pietre pretioase” erau de fapt niste butoane de comanda. Cu greu ar fi putut intelege un evreu de acum 2.000 de ani sau mai mult, ce este un led, un router sau un smartphone. Ar fi descris obiectul in cuvinte simple, folosind comparatii cu obiecte cunoscute sau insusiri de pasari, animale, ceva ce ii era familiar.

Cei ce ascultau poruncile ar putea fi “tradus” prin : cei ce aveau idee despre cum se foloseste Chivotul!? Cine nu stie cum sa conduca o masina, numai printr-o minune nu va intra cu ea in pom, in timp ce un sofer cu experienta stie cum sa manevreze automobilul.

chivotul legii8

 Cucerirea Ierihonului in Vechiul Testament – Despre cucerirea orasului Ierihon ne vorbeste cartea Iosua – capitolele de la 2 la 6- . Dupa ce au ratacit prin desertul Sinai vreme de 40 de ani, israelitii s-au pregatit sa treaca raul Iordan pentru a intra in Tara Fagaduintei, situata dincolo de Ierihon. Inainte de a face trecerea, Iosua, succesorul lui Moise, a trimis doi spioni care au patruns in oras. Spionii au scapat de la a fi prinsi prin ajutorul desfranatei Rahab, care locuia in zidul orasului. Tot de la ea spionii au primit si informatii pretioase cu privire la Ierihon. Desi Iordanul se revarsase in perioada in care israelitii aveau sa treaca, apa a incetat ca prin minune sa mai curga, astfel incat toti au trecut “pe pamant uscat”. Apoi au mers in jurul orasului fortificat zilnic, timp de sapte zile sufland in sapte trompete. In ziua a saptea zidurile s-au daramat. Israelitii au patruns in oras trecand totul prin foc si sabie.

S-a descoperit faptul ca Ierihonul avea un sistem de fortificatii impresionant. Imprejurul orasului exista un zid de aparare inalt de 4,50 m. Pe zid mai exista inca un perete din caramida, inalt de 2,50 m, intarit din spate cu metereze din pamant. In spatele acestui prim zid au fost gasite asezaminte omenesti. Un alt zid de caramida proteja restul orasului. Asezarile omenesti descoperite intre cele doua ziduri se potrivesc descrierii facute de Iosua cand aminteste de locuinta lui Rahab: „Apoi le-a dat drumul cu o franghie pe fereastra, caci casa ei era in zidul cetatii si ea locuia chiar deasupra zidului.(Iosua 2;15).

Arheologii au descoperit, intr-o parte a orasului, gramezi mari caramizi la baza ambelor ziduri, indicand o prabusire neasteptata a fortificatiilor. Este cu atat mai remarcabil cu cat atunci cand ataci, zidurile orasului cad in interior, si nu in exterior cum s-a intamplat in cazul Ierihonului. sursa

Ierihon3

 ” Probabil ca multi dintre cititorii nostri au auzit cum vocea unei soprane poate sparge un pahar. Cu alte cuvinte, folosind sunete de frecvente potrivite, paharul atinge un punct critic in care nu-si mai poate mentine integritatea.
Explicatia fenomenului care poate unora le pare de neinteles are legatura cu ceea ce in fizica se numeste rezonanta. Cand ne referim la rezonanta unui sistem, vorbim de fapt despre faptul ca unele sisteme oscileaza cu o amplitudine mai mare la anumite frecvente decat la altele, cele dintai purtand numele de frecvente de rezonanta ale sistemului
.” sursa

Cu siguranta preotii nu au carat degeaba Chivotul, iar suflatorii din trompete au executat un ritm anume pe o frecventa speciala. Rezultatul nu a intarziat sa apara, insa “Cineva” stia exact ce face, cunostea suficienta fizica, chimie, rezistenta materialelor, etc.

ierihon2

 Chivotul lui Dumnezeu apare si in Apocalipsa Sfantului Ioan : ” Si s-a deschis templul lui Dumnezeu, cel din cer, si s-a vazut in templul Lui chivotul legamântului Sau, si au fost fulgere si vuiete si tunete si cutremur si grindina mare.” Chivotul Legii a fost una dintre cele mai cautate relicve ale omenirii.

chivotul legii3

 “„Chivotul Legamantului se afla in Etiopia de multe secole”, sustine Pauolos. „Ca patriarh l-am vazut de multe ori, dar numai cateva persoane au putut face acelasi lucru, pana in prezent”.

Conform patriarhului, Chivotul este pastrat intr-o biserica a carei locatie este tinuta secreta. Pentru a apara relicva sacra, o copie a chivotului a fost postata in absolut fiecare biserica etiopiana. Prezenta sa in Etiopia este sustinuta si de istorici, cei care atesta faptul ca artefactul a fost mutat in aceasta tara africana inca din secolul VII i. Hr. Invatatii musulmani sustin insa ca el va fi descoperit in ultimele zile ale lumii de catre Mahdi – o figura mesianica din Islam.” sursa

Au trecut cativa ani si Chivotul ramane inca un mister. Se pare ca o biserica simpla – Biserica Fecioarei Maria din Zion- din Etiopia ar ascunde Chivotul.

Etiopia

Extrapoland putin si luand in calcul teoriile conspirationiste, Chivotul Legii se presupune ca a fost un fel de “statie” prin care evreii puteau sa comunice cu divinitatea. Aceasta poate sa fie explicatia pentru care evreii purtau in exodurile lor Chivotul Legii. Este oare posibil ca in acele vremuri tulbure, reprezentantii poporului evreu sa comunice cu Dumnezeu? Oare ei trebuiau sa respecte si sa execute ordinele pe care le primeau prin intermediul Chivotului? sursa

chivotl legii4

Cea mai mare replica din lume a Chivotului Legamantului a fost donata statului Israel de catre Grace Gupana, o femeie de afaceri crestina filipineza. Replica cantareste 800 kg si este de trei metri inaltime, cinci metri lungime si 1,6 metri latime. E facuta dintr-un lemn special, cu tije de fier, si heruvimii sunt sculptati in piatra poleita cu aur. sursa

chivot copie2

Acest chivot al legii este prezent si pe Sfintele Altare din Biserica Ortodoxa. Fiecare chivot prefigureaza Chivotul legii din Vechiul Testament.- sursa

chivotul legii

 “Conform masuratorilor, aparatura pe care iudeii o carau cu ei avea in jur de 300 kg.

Oamenii de stiinta sustin ca acel cufar reprezenta de fapt un dispozitiv energetic independent, cel mai probabil atomic, proiectat pentru a crea o substanta nutritiva sintetica.

Cofirmarea indirecta, ca sofisticatul dispozitiv a fost daruit lui Moise de catre extraterestri, o reprezinta descrierea biblica a intalnirii acestuia cu Dumnezeu pe Muntele Sinai. Cum Dumnezeu a aparut printre tunete si fulgere, mult zgomot si multa lumina. Toate aceste descrieri nu ne pot indrepta decat catre imaginea unei nave extraterestre coborand din cer.

Ipoteza spatiala explica, intr-un mod extrem de logic, si intregul episod cu pribegia de 40 de ani a iudeilor prin desert. Oamenii de stiinta sugereaza ca orice civilizatie extraterestra are ca tel sa studieze ce efecte au asupra oamenilor anumite produse sintetice, capabile sa schimbe structura genetica a consumatorilor.” sursa

chivotul legii7

 In 2011 un material video inregistrat in Israel facea inconjurul lumii. O lumina ciudata a aparut din cer, a stationat cateva clipe pentru ca mai apoi sa produca 2 flash-uri si sa dispara cu o viteza uimitoare. Multi au spus ca este o prelucrare video, o manipulare de imagine. Realizatorii serialului “Ancient Aliens” se intreaba daca nu cumva “vizitatorii din spatiu” cautau Chivotul.

ufo israel

Chivotul a fost construit dupa instructiunile date de Dumnezeu si pare sa fi avut “puteri supranaturale”. Cercetatori mai mult sau mai putin pregatiti sustin ca au gasit Chivotul in diverse locuri din lume – Iordania, Egipt, Etiopia, Irlanda, etc dar si in Japonia.

Muntele Tsurugi din Japonia are o inaltime de 1955 metri si varful Shikoku se pare ca este sacru. Este centrul Shugendo, o religie ascetica veche ce incorporeaza elemente din shintoism si budism. Masanori Takane (1883-1959) a studiat unele legende vechi si a descoperit o serie de paralelisme stranii intre Biblie si Kojiki (Cartea lucrurilor vechi, reprezinta o culegere traditionala de mituri japoneze, alcatuita in anul 712 de Ono Yasumaro, din insarcinarea statului, spre a demonstra obarsia divina a imparatilor niponi.). El a concluzionat ca pe muntele Tsurugi se afla ingropat Chivotul Legamantului. In 1936 el a facut niste escavari in zona si a descoperit artefacte de piatra, pietre de pavaj, dovezi ale unor tuneluri, etc. In 1952 amiralul Yamamoto a atras atentia asupra muntelui atunci cand, echipa sa de escavare a gasit mumii partial descompuse in coridoare de marmura. La scurt timp dupa ce au facut descoperirile, atat Takane cat si Yamamoto au intrerupt brusc cautarile.

jp

 Mai multe ceremonii traditionale japoneze si teste ADN sugereaza ca triburi de evrei au ajuns in Japonia antica.

Chivotul Legii ramane inca un mister pe care viitorul il va elucida. Descoperirea lui ar putea schimba complet modul de gandire al oamenilor. Atunci cand va fi gasit, este posibil sa putem lua legatura cu cei ce ne-au creat. Cercetatorii nu se dau batuti si continua sa caute Chivotul. Gasirea lui este mai aproape decat ne putem imagina.

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

chivotul legii9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.