Astronomii invitati sa studieze fenomenul OZN

Sunt inca actuale in memoria noastra colectiva toate rapoartele OZN aparute in China in 2010, de unde veneau aproape zilnic titluri despre lumini inexplicabile si obiecte care au fost observate de-a lungul tarii, iar, in unele cazuri, au dus la inchiderea temporara a unor aeroporturi pana cand OZN-urile au parasit zona.

Wang Sichao, astronom planetar la Observatorul “Muntele Purpuriu” al Academiei Chineze de stiinte, a declarat ca rapoartele OZN “se refera la evenimente credibile, sustinute de observatii.

Dar aceste fapte nu pot fi inca explicate prin cunostintele stiintifice actuale sau ca fenomene naturale”. Wang a investigat rapoartele OZN din China timp de patru decenii si a declarat pentru publicatia Beijing Review parerea sa privind cauzele pentru care nu s-au inregistrat progrese notabile asupra informatiilor disponibile OZN. “Motivul este ca un OZN apare doar intamplator si de multe ori dispare rapid, in doar cateva minute. Pana pornesti un telescop profesional mare, el a si disparut. Astfel ca noi ne putem baza doar pe informatiile ocazionale ale martorilor care au facut observatii ori au avut intalniri”, a explicat el. magazin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.