Printre numeroasele tendinte de explicare a fenomenelor telepatice, un loc aparte îl ocupa cercetarile întreprinse de neurologul ceh dr. Stepan Figar, care cu ajutorul unui aparat numit pletismograf ce înscrie pe o diagrama fiecare modificare a volumului sângelui, a reusit sa demonstreze un lucru surprinzator: în procesul gândirii, al concentrarii mentale, volumul sângelui din degete se schimba. Ba si mai mult, gândurile nu declanseaza procese fiziologice doar în propriul corp, ci si, concomitent, în altul. Se vorbeste, în cazul acesta, despre biocomunicare, despre telepatia inconstienta care leaga, se pare, toate structurile vii ale universului.
Descoperirea lui Figar s-a bazat pe un experiment cât se poate de simplu: câtiva participanti voluntari, fiecare aflat într-o alta camera, au fost pusi sa-si tina un deget pe pletismograf. În clipa când medicul ceh a început sa rezolve o ecuatie matematica, acul aparatului nu a indicat o modificare a sângelui doar la el, ci la toti voluntarii. Toti aveau diagrama modificata la fel.
În cazul biocomunicarii, decisiva este starea de simpatie, aplecare interioara catre anumite obiecte sau persoane. Cele mai notabile experimente au fost realizate atunci când între emitator si receptor au existat afinitati, o simpatie spontana. Dupa cum spune Figar într-un comentariu la rezultatele pe care le-a obtinut, probele realizate cu ajutorul pletismografului au demonstrat cât de legati sunt oamenii unii de altii, printr-o telepatie inconstienta. Studiul ei ar deschide o era noua în descifrarea subconstientului.
Un experiment de data recenta, extrem de interesant, priveste transmiterea mesajului telepatic în sistem 2+1, mai exact, în loc de doua persoane, participa trei. Plasati unul la Moscova si altul la Leningrad, Kamenski si Nicolaev si l-au asociat pe Victor Milodan, un tânar psiholog cu calitati exceptionale de medium. Din cinci transmiteri de imagini facute de Kamenski, Nicolaev a descifrat trei, iar Milodan doua: un compas matematic si o pernuta cu ace. Ulterior, noul asociat a facut o declaratie surprinzatoare: “Am simtit la minut momentul în care între Kamenski si Nicolaev a început transmisiunea telepatica”. Astazi, dupa ce americanii au obtinut si ei performante în comunicarea multipla a gândului, se stie clar ca: “Atunci când receptorul mesajului telepatic este un medium puternic, el nu poate doar sa descifreze mesajul, ci chiar sa-l schimbe”. Tema grea de gândire pentru serviciile secrete din toata lumea.
Prima stire despre o aplicatie telepatica în spatiul cosmic tot de la rusi a venit. Dupa cât se pare, un cosmonaut a fost instruit sa se concentreze în spatiul cosmic asupra anumitor date concrete de zbor, pe care le-a transmis pe pamânt, telepatic, unor receptori care le-au înregistrat corect.
Surse occidentale de presa sustin ca rusii au izbutit sa transmita telepatic si imagini de oameni, fotografii sau mesaje încifrate, la o distanta de peste 4.800 de kilometri. Tot ei au izbutit performanta sa transmita cu gândul cuvinte, folosind un sistem codat telepatic. Receptorul are în fata doua aparate Morse. Emitatorul, aflat, ca de obicei, la mare distanta, comanda mental ce tasta sa foloseasca. Cea din stânga trece drept punct, cea din dreapta drept linie. Datorita acestei metode “s-au transmis nu doar cuvinte izolate, ci fraze întregi”. Ce posibilitati de întrebuintare ofera un asemenea codex functional – atât în bine, cât si în rau – nu e greu de imaginat. formula as
Nov152016