Biserica se dezice de cartile si minunile lui Arsenie Boca

Printr-un cuvânt profan, putem caracteriza pelerinajul la mormântul parintelui Arsenie Boca de la manastirea Prislop drept un fenomen. O recunosc biserica, autoritatile locale si este prezentat pe larg de mass-media. Am putut constata si noi amploarea acestui fenomen la fata locului de 1 Mai atunci când manastirea Prislop a fost vizitata de 95.000 de oameni, probabil un record.

arsenie-boca-4

De câteva luni încoace fenomenul pelerinajului la Prislop a luat o amploare uriasa. Pâna anul trecut vorbeam de câteva sute de pelerini zilnic, acum de mii. Mediatizarea a contribuit cu siguranta la acest fenomen. Cei care vin o data aduc cu ei alti oameni atunci când se întorc la manastire”, ne explica Parintele Profesor Vasile Vlad, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Arad si consilier al Episcopiei Devei si Hunedoarei.

Car?ile aparute sub semnatura lui, cele despre viata si minunile sale – care se apropie de 100 – au contribuit foarte mult la notorie­tatea lui Arsenie Boca si îl arata, în ochii cititorilor, drept un sfânt.

Din marturii consemnate în carti aflam ca parintele Boca se exprima simplu, direct si fara echivoc. Un credincios marturiseste ca parintele i s-a aratat în vis si i-a cerut sa nu mai bea. Altul mentioneaza ca parintele “era clarvazator, spunea femeilor: tu ai umblat rau sau ai facut avorturi”. I-a spus unei femei ca are un copil cu handicap pentru ca ginerele a trait cu soacra si de aia a primit palma asta. A îmblânzit lupii la Alba Iulia atunci când ortodocsii se certau cu catolicii. L-a ajutat pe un barbat sa îsi gaseasca loc de munca la un spital. A vindecat cancerul spunându-i unui om sa se lase de baut si fumat. RL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.