Boala din cauza careia copiii se nasc cu capul prea mic a ajuns in 6 tari europene. Ce pericole exista pentru Romania

Virusul Zika, asociat cu nasterea copiilor cu microcefalie, a ajuns si pe continentul nostru. Pentru aceasta boala nu exista vaccin sau tratament.

Virusul Zika, transmis de tantari si care afecteaza din 2015 continentul american, a fost semnalat in cateva tari europene, la persoane revenite din America Latina, au anuntat autoritatile sanitare din tarile respective. In prezent, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), in 21 dintre cele 55 de tari ale Americii de Sud, virusul, suspectat ca provoaca grave malformatii al fetusului, a fost confirmat de o saptamana in cel putin sase tari din Europa: Marea Britanie, Italia, Olanda, Portugalia, Danemarca si Elvetia, transmite miercuri AFP.
Deja, virusul care se transmite prin intepatura tantarului, a provocat o adevarata psihoza in Brazilia si Columbia.
In Danemarca, virusul a fost depistat la un tanar care a calatorit in America de Sud si Centrala, a anuntat spitalul din Aarhus (centru), iar in Elvetia au fost raportate doua cazuri de contaminare la persoane care s-au intors din Haiti si Columbia. Niciuna dintre ele nu este insarcinata si nu a necesitat spitalizare, a precizat Oficiul Federal al Sanatatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.