BREXIT. Marea Britanie a votat pentru iesirea din Uniunea Europeana. Scaderi dramatice pe bursele din intreaga lume

BREXIT: Tabara care vrea iesirea din UE a castigat referendumul din Marea Britanie, cu un avans de peste un milion de voturi.

Londra si Scotia au votat in mod covarsitor pentru ramanerea in Uniunea Europeana, insa nordul Angliei i-a contrazis puternic. Liderul partidului eurosceptic UKIP, Nigel Farage, a numit rezultatul “Ziua Independentei”.

Agentia de evaluare financiara Standard and Poor’s a avertizat vineri ca Marea Britanie nu va putea pastra ratingul maxim AAA, dupa ce votantii la referendum au optat pentru iesirea din Uniunea Europeana, relateaza Financial Times.

Premierul britanic David Cameron nu isi va da demisia, dupa referendumul in urma caruia Marea Britanie va parasi Uniunea Europeana, a declarat ministrul de externe de la Londra, Philip Hammond, citat de ITV, transmite News.ro.
Alegatorii au „vorbit clar”, iar treaba Guvernului este „implementeze aceasta decizie, aparând economia si facand tot ce putem pentru a obtine cel mai bun rezultat pentru Marea Britanie”, a adaugat el. protv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.