Calendarul Maya si „sfîrsitul lumii”

O numaratoare se opreste la 21 decembrie, cînd noua zei ar urma sa coboare din cer pentru a face… nu stim ce, fiindca partea de inscriptie nu s-a mai pastrat.

„ Exista numai doua inscriptii, continua Braswell. Una, descoperita în Mexic, face trimitere la înfrângerea unui rege în anii 600 sau 700, urmeaza o numaratoare care se opreste acum, pe 21 decembrie, când inscriptia mentioneaza ca cei noua zei (Bolon Yokte) vor coborî din cer pentru a face… nu stim ce, pentru ca aceasta bucata din inscriptie nu mai exista.

A doua mentiune a fost descoperita anul acesta, povesteste întâlnirea dintre doi politicieni, tot prin anii 600, care numara zilele în viitor si se opresc la 21 decembrie 2012. Dar nici aici nu se spune ce s-ar putea întâmpla.

Pe de alta parte, continua Braswell, exista o inscriptie foarte importanta în Mexic, la Palenque, realizata în numele regelui Pakal care a murit în 683. Or, si Regele anunta ca se va reîntoarce, dupa trecerea unui „Mare Ciclu” pentru a domni un alt „Mare Ciclu”. Radio EL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.