Ce am vedea daca am putea patrunde într-o celula? Doua animatii splendide ne dezvaluie secretele vietii

În anul 2006, o echipa de oameni de stiinta si specialisti în grafica pe computer a realizat una dintre cele mai celebre animatii stiintifice, un clip de 3 minute numit The Inner Life of the Cell – „Viata launtrica a celulei” – care s-a bucurat de un succes remarcabil. Recent, realizatorii au „plusat” cu un nou clip despre ceea ce se petrece în interiorul unei celule, o animatie care detaliaza, în mod la fel de spectaculos, „aventurile” unor molecule esentiale pentru viata.

Clipul video The Inner Life of the Cell a fost rodul colaborarii dintre Xvivo, o companie americana specializata în crearea de animatii cu subiect stiintific, si BioVisions, un program al departamentului de biologie celulara si moleculara al Universitatii Harvard, destinat realizarii de materiale vizuale pe teme stiintifice.

celula

Specialistii au creat atunci un videoclip despre o celula imunitara: aceasta se rostogoleste de-a lungul peretelui intern al unui vas de sânge, pâna când detecteaza semnele unei infectii. descopera

▷⸵

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.