Pe piata din România exista o varietate de ape minerale, care difera în functie de continutul de ioni si minerale. În plus, acestea au si gusturi diferite. În aceste conditii unele tipuri de apa pot fi consumate zilnic, fara limitare, în timp ce altele trebuie dozate, pentru ca sunt recomandate în tratarea unor boli.
Astfel, persoanele care sufera de litiaza renala sau hiperaciditate la nivelul stomacului trebuie sa renunte la consumul de apa carbogazoasa, atentioneaza medicii. Apa îmbogatita cu bioxid de carbon creeaza aciditate. De aceea, este de preferat sa se consume apa plata, care este echivalenta cu cea minerala, din punct de vedere al sarurilor.
Pe 22 noiembrie se va organiza concursul National de Ape Minerale, la Centrul AROMA din Corbeanca. Organizatorii si-au propus sa realizeze un demers de evaluarea a pietei românesti de apa minerala. Producatori de apa minerala invitati: Borsec, Stânceni, Poiana Negri, Perla Harghitei, Phoenix Buzias, Bucovina, Roua Muntilor, Carpatina, Bodoc, Amfiteatru, Perla Covasnei, Zizin, Vâlcele, Lipova, Tusnad, Hera, Izvorul Minunilor, Biborteni, Harghita, Nova Oas, Boholt, Keia, Talea, Azuga, Bilbor, Aqua Carpatica, Aqua Sara, Aqua Hercinica, Perenna Premier, Izvorul Muntelui, Spring Harghita, Apa Iezer, Poiana Izvoarelor, Apa Maxima, Calipso. ziua