Ce înseamna produs traditional

Conform proiectului de act normativ, produsele traditionale sunt acelea obtinute din materii prime din zona de productie si care nu au în compozitia lui aditivi alimentari cu exceptia celor naturali; care prezinta o reteta traditionala, un mod de productie si/sau de prelucrare si un procedeu tehnologic traditional si care se distinge în mod clar de alte produse similare apartinând aceleiasi categorii. Mai exact, pentru a putea fi atestat ca traditional, un produs nu trebuie sa contina adaosuri de aditivi alimentari, coloranti, arome, vitamine, minerale, îndulcitori – cu exceptia celor naturale. De asemenea, modul de fabricatie si reteta respectivelor produse trebuie sa se fi transmis cel putin de la o generatie la alta si trebuie sa existe , totodata, o legatura istorica a produselor cu locul si/sau zona de productie.

Ministerul Agriculturii a stabilit, într-un proiect de ordin, conditiile si criteriile pe care trebuie sa le îndeplineasca un produs pentru a primi titulatura de “traditional”. Aceste produse vor fi comercializate purtând un logo specific.economica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.