Ce se intampla cu animalele dupa ce mor ?

Nu mai am lacrimi si am sufletul gol… Catelusul pe care il aveam de 15 ani a plecat.. in alta lume. Il stiam de cand era mititel dar l-am luat efectiv de 1 an si cateva luni. Avea 16 ani si aproape 5 luni, depasind media de varsta a rasei care este intre 12 si 15 ani.

In disperarea mea cautam ceva sa ma linistescun pic si am gasit un subiect pe un forum ortodox cu opinii diferite – vezi discutii forum.

Oamenii buni nu va imaginati Raiul ca pe un loc gol, nu este un nimic, un vid in care plutesc ingeri cu aripioare si Dumnezeu sta pe un tron de aur. Este viata intr-o alta dimensiune. Daca ai un dispozitiv wifi poti accesa marea lume a internetului, daca nu .. poti spune ca ea nu exista.

animalute

Nu mi-am imaginat niciodata cum arata si cum se manifesta iubirea unui catel. Cu ani in urma o matusa imi spunea ca niciodata in viata nu a iubit-o nimeni cum a iubit-o catelusa ei. A avut parinti, surori, copil, sot, prieteni.. dar nimic nu se compara cu dragostea neconditionata a unui catel.

Catelul iti arata cum esti. Tu, stapanul lui, cel pe care il recunoaste de stapan, te vei oglindi in el. Deseori au fost facute comparatii intre rase de catei si stapani. Pe internet exista multe fotografii vizibil asemanatoare ca trasaturi intre catel si stapan.

Catelul si am convingerea ca si alte animale, este un instrument prin care Dumnezeu ne ajuta si ne arata iubirea Lui. SN Lazarev spunea ca un catel sau pisicuta preia boala ta. Nu in totalitate, dar este o oglinda a ceea ce esti si gandesti tu, bun sau rau. Pacatele sunt greseli repetate impotriva Legilor Creatiei.

Omul are Duh Sfant , dar animalul este viu, nu este un obiect.

Omul creeaza si deseori animalul de companie il inspira si il linisteste sufleteste.

animalute

Un catel vesel si fericit, sanatos si prietenos reflecta partea ascunsa a stapanului, sufletul pe care putini il vad.

Catelul iubeste neconditionat, preluand din energia stapanului stocheaza si da inapoi dupa nevoi.

Citeam candva povestea unui om care nu a avut pe nimeni, doar un cal. Fiind in coma s-a trezit intampinat in lumea de dincolo de… calul sau.

Cum pot spune unii ca animalul nu are suflet ? Cat de egoist esti omule sa te crezi invincibil si superior cand tu omori animale de placere ?

Cine nu a avut un catel nu stie ce inseamna adevarata iubirea, acea iubire mai presus de orice, iubirea neconditionata.

Puiul meu nu mi-a reprosat niciodata ca mancarea e putin afumata sau nu nefiarta suficient. Niciodata nu s-a suparat pe mine indiferent ce am facut. Il chemam si venea. Si-a obtinutsingur toate drepturi… cu ajutorul iubirii. Nu a tipat, nu a dat cu pumnul, nu a muscat, nu a invocat legi sau drepturi… A avut culcus in hol si a ajuns stapan in pat! Cu rabdare, cu privire de milog, cu iubire.

M-a acceptat asa cum sunt, cu bune si rele, fara sa se planga. A facut boroboate cu gramada dar a venit mereu candid cerand iertare. Nu am stiut sa il dresez, educ… si cu toate ca primea zilnic mancare a avut o perioada lunga in care venea sa multumeasca. Manca, dadea un tur prin camera si se oprea langa mine privindu-ma in ochi cu iubire.

L-am iubit enorm si astept acea zi in care vom fi iar impreuna. Nimeni si nimic nu va putea convinge ca Dumnezeu a creat lumea si viata haotic si fara sens.

Cine nu iubeste animalele si natura, pe Dumnezeu nu il iubeste. Aceasta Lume este creatia Lui. Vrei sa vezi iubirea lui Dumnezeu ? Priveste in jurul tau la candoarea puilor de animale, la frumusetea si parfumul florilor, la verdele naturii, la adancimea cerului senin, la zambetul copiilor, la emotia indragostilor, etc..

Lumea nu poate functiona fara iubire. Deseori animalele respecta mai mult Creatia lui Dumnezeu decat oamenii. Noi, prin rautatea, lacomia, egoismul, infatuarea, etc.. noastra distrugem si lumea animalelor.

Am convingerea ca Dincolo ne vom revedea cu persoane dragi si prietenii nostrii din lumea animalelor. Aici avem parte de o portie de iubire iar dincolo, depinde de noi unde sa alegem sa mergem.. prin faptele de azi, dincolo vom avea toata iubirea, fara durere si suferinta.

animalute

One comment on “Ce se intampla cu animalele dupa ce mor ?

  1. Doamne cit de bine spus , aseara o masina mia omorit motanasul de doar 5 luni si am plins si pling ea copilul meu si am o durere imensa un gol in suflet pling fara incetare si mereu ma gindesc ca sufletu lui blin si cuminte este alaturi de mine simi da curajul sa trec peste , dar e greu sa pierzi ceva drag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.