Criza imigrantilor. Friptura de porc, arma în razboiul culturilor

„Protectia minoritatilor – inclusiv din motive religioase – nu are voie sa conduca la o situatie în care majoritatea, dintr-o consideratie gresit înteleasa, este dominata în ceea ce priveste deciziile sale libere“, a declarat Günther. Politicianul crestin-democrat a adaugat ca, într-o societate pluralista, „toleranta înseamna si recunoasterea si permiterea altor stiluri de viata si culturi culinare“, noteaza „Süddeutsche Zeitung“. „Consumarea carnii de porc apartine culturii noastre“, a argumentat Daniel Günther, afirmând, totodata, ca persoanele care nu vor sa consume carne de porc nu trebuie sa o faca. „Nimeni nu trebuie obligat sa faca asta, dar nici nu dorim ca majoritatea sa fie nevoita sa se abtina de la carnea de porc“, a mai spus el. Consumarea carnii de porc si cresterea porcinelor joaca un rol foarte important în Schleswig-Holstein. Potrivit Camerei de Agricultura a acestui land german, 17% din venituri provin din agricultura. Propunerea celor CDU a fost luata în derâdere pe retelele de socializare, mai ales pe Twitter, unde hashtag-ul #schweinefleischpflicht („datoria carnii de porc“, în traducere) a urcat rapid în topul popularitatii în Germania. „În cele ce urmeaza, CDU din Schleswig-Holstein va solicita obligatia cartofului. Afara cu orezul si spaghetele din cantinele germane“, a scris un alt utilizator de Twitter. „Acum stim, în sfârsit ce vrea sa spuna CDU prin cultura dominanta“, au scris, la rândul lor, cei din Partidul Verzilor din Germania.

adevarul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.