Cruciada maicutelor din Prislop împotriva micilor. Comercianti alungati de la manastirea parintelui Arsenie Boca

Zeci de comercianti care îsi instalasera, unii de ani buni, tonetele, chioscurile si tarabele în imediata apropiere a Manastirii Prislop au fost alungati din locurile pe care le închiriasera în zona. Oamenii au fost nevoiti sa plece din fata manastirii unde este înmormântat parintele Arsenie Boca, dupa ce maicutele s-au plâns autoritatilor. „Maicutele de la Manastirea Prislop au sesizat faptul ca la unele tarabe, oamenii au vândut mici si chiar bere si nu este potrivit sa faca acest lucru în preajma manastirii. De asemenea, ne-au reclamat faptul ca unii dintre cei care faceau comert cu mici, virsli, gratare, bere au facut-o de exemplu în Vinerea Mare si în zilele de post. Un alt motiv a fost ca accesul în zona este îngreunat din cauza celor care au tarabele pe marginea drumului si încurca traficul rutier”, a relatat primarul orasului Hateg, Marcel Goia.

„Acum 15 ani, la manastire ajungeau într-un an cam câte masini vin acum într-o zi. Era o altfel de atmosfera, nu aglomeratia de azi”.

Duminica la Parintele Arsenie Boca by Tfmvideo

Datorita numarului tot mai mare de credinciosi care ajung la Manastirea Prislop si regulile de vizitare ale lacasului de cult au devenit mai stricte. Nu mai este permisa fotografierea si filmarea în incinta manastirii, iar cei care ajung în pantaloni scurti si femeile pe care maicutele le considera îmbracate inadecvat (cu umerii goi, în pantaloni sau cu fusta scurta) nu mai sunt lasati sa se roage la mormântul parintelui Arsenie Boca. Pe de alta parte, potrivit primarului Hategului, Marcel Goia, administratia locala a dat avizul ca în curtea Manastirii Prislop sa fie ridicata o noua biserica. adevarul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.