Cum distrug luminitele de Craciun semnalul de la Wi-Fi

Luminitele de Craciun au menirea de a aduce spiritul sarbatorilor de iarna în casele noastre, dar unii electricieni britanici au observat ca acestea au si un efect advers despre care nu s-a stiut: ele creeaza obstacole pentru semnalul Wi-Fi.

Ofcom, o agentie similara cu Comisia Federala de Comunicatii, a anuntat ca luminitele de Craciun sunt unul dintre multele dispozitive electronice care pot împiedica configuratiile conexiunii la internet.

Agentia a lansat o aplicatie pentru a verifica imixtiunea luminitelor în buna-functionare a wireless-ului. Aplicatia este, din pacate, disponibila doar în Marea Britanie.

Aparent, cablurile de la luminite au efect asupra undelor radio din casa, care la rândul lor ar putea deruta semnalele de la router. Luminile festive nu sunt unicele instalatii electrice care pot provoca perturbari, acelasi lucru este valabil si pentru cuptoarele cu microunde, dispozitivele Bluetooth mai vechi, monitoarele pentru copii si telefoanele fara fir. Toate au obtinut o mentiune de la Cisco, înca în 2007, care explica interferentele lor cu Wi-Fi.

The Irish Times a raportat o problema similara anul trecut, anuntând ca luminile intermitente sunt deosebit de rele pentru interferente. descopera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.