Cutremur de 10 grade in zona Vrancea

In aceasta seara aplicatia Biziday a dat o alarma falsa de cutremur in zona Vrancea. Utilizatorii aplicatiei erau informati ca va urma un cutremur de 10 grade pe scara Richter in zona Vrancea.

Obisnuiti cu virusi, antivirusi, hackeri, exploit si alte “pericole” din lumea virtuala multi dintre romani au reactionat cu discernamant as putea spune,desi este destul de socant sa primesti un astfel de avertisment.

alerta cutremur

Dupa reactia neasteptata dar foarte civilizata a celor ce au marsaluit dupa #Colectiv, apoi protestele din Piata Victoriei si acum o alerta gresita nu pot decat sa ma bucur ca romanii s-au maturizat.

Intotdeauna la inceput exista tot felul de erori, lumea virtuala este foarte vulnerabila si trebuie sa iti folosesti un pic si calitatile native. Toti avem un creier cu care sa gandim in situatii limita si un suflet cu care sa iertam, dar asta nu inseamna ca unul iti da in cap si tu ii multumesti si il rogi sa te mai pocneasca odata.

seismograma

Ideea lui Moise Guran este foarte buna in opinia mea, pentru ca prin aplicatia Biziday incearca sa cearna stirile inventate in fotoliu de cele reale si de ce sa nu recunoastem oricine si-ar dori sa fi avertizat in cazul producerii unui seism mare in Vrancea.

Am avut aceasta aplicatie dar prefer altfel fluxul de stiri asa ca nu ma numar printre cei avertizati in aceasta seara.

Daca ar fi fost data de 1 aprilie poate ca as fi inteles “gluma” morbida a unor hackeri dar cand in joc pot fi vieti omenesti ar fi trebuit sa se gandeasca ca si ei au rude, prieteni, persoane dragi care pot colapsa in astfel de situatii.

Umorul romanilor reinvie si dar asta nu inseamna sa faci glume proaste care ar trebui sanctionate drastic.

Nu e treaba mea sa caut motivul pentru care a fost data aceasta alerta de cutremur dar salut ideea lui Moise Guran.

Cei ce au astfel de pasiuni, temeri, etc ar trebui sa stie ca nu s-a produs niciodata in lume un cutremur de 10 grade pe scara Richter iar dl Marmureanu a spus de multe ori ca seismele de suprafata care se produc in Romania nu se compara cu cel din alte tari, sunt la limita pericolului.

Presa a sarit repede sa informeze despre aceasta falsa alerta dar cred ca aplicatia este ok si merita luata in calcul. Ce faci in 20-30 de secunde nu stiu dar poate inchizi aragazul si te duci langa un perete de rezistenta, grinda, stalp, .. ce o fi.

Despre comportamentul cladirilor cu fatade de sticla nimeni nu poate spune concret deoarece au fost realizate dupa 1989. Fereasca Dumnezeu sa fi in preajma lor in caz ca sunt atat de fragile pe cat par.

Bizidayjpg

biziday reactii seism

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.