Daca Bucurestiul ar fi tinta unui atac aerian, locuitorii Capitalei ar afla mult prea târziu pentru a se mai adaposti.

Ultimul exercitiu facut de pompieri luna aceasta arata ca, din cele aproape 400 de sirene, au functionat doar 18. Cu toate astea, pompierii nu au dat amenzi primariilor de sector care au în grija sistemele de alerta.

„În urma exercitiului din 2 august, din totalul celor 390 de sirene electrice si electronice de la nivelul municipiului Bucuresti, prin verificarile din teren si prin raportarile date de autoritatile publice locale si autoritatile locale, s-a constatat functionarea a numai 18 sirene”, declara Adrian Marin, purtatorul de cuvânt al ISU Bucuresti-Ilfov.

Initial, în Bucuresti din cele aproape 400 de sirene au functionat aproape 60, iar pompierii au constatat ca între timp s-au mai stricat 41. Chiar si asa, angajatii ISU spun ca primariile nu au primit amenzi pentru ca nu au reusit în aproape sase luni sa îndrepte deficientele.

„În majoritatea cazurilor nefunctionarea sirenelor se datoreaza lipsei mentenantei si a problemelor tehnice”, adauga purtatorul de cuvânt al ISUBIF. digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.