De ce devenim alergici?

Atunci când particulele de polen sau anumite mâncaruri patrund în corp, ele poarta numele de antigeni. Daca corpul uman este sensibil la aceste particule, atunci el le va confunda cu invadator periculos. În acest caz, chiar daca sensibilitatea nu garanteaza ca vom deveni alergici, particulele devin ceea ce noi cunoastem drept alergen.

Alergenii determina corpul uman sa produca anticorpul imunoglobulina E, sau IgE. Anticorpii sunt utilizati pentru a identifica si distruge invadatorii periculosi. Din nefericire, anticorpii IgE elibereaza si histamina si alte chimicale care pot crea o reactie alergica.

Dar ce anume îi determina pe unii oameni sa devina sensibili la acesti antigeni care plutesc în aer?

Dr. Christine Cole Johnson, a studiat alergiile înca din anii `80, iar echipa de cercetare coordonata de ea a fost prima care a constatat ca cei care, în primii ani de viata, au un animal de companie, au mai putine sanse de a deveni alergici.

Ultima sa cercetare sugereaza ca dezvoltarea alergiilor debuteaza chiar mai devreme de atât. Mai exact, ea a constatat ca bebelusii nascuti prin cezariana sunt de 6 ori mai sensibili la acarieni decât bebelusii nascuti pe cale naturala. Mai mult, cercetarea a subliniat ca acelasi fenomen s-a observat si în ceea ce priveste sensibilitatea la alergenii din parul de pisica sau câine.

Bebelusii nascuti prin cezariana au un microbiom diferit în tractul gastrointestinal. În pântecul mamei, fetii sunt sterili. Atunci când ies prin canalul nasterii, ei sunt expusi la populatia de bacterii din vaginul mamei si la microbiomurile gastrointestinale. Prin aceasta expunere, propriul lor sistem imunitar învata diferenta dintre bacteriile bune si cele rele, adica diferentiaza bacteriile utile de cele pe care trebuie sa le înlature. descopera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.