De ce e brânza bulgareasca asa ieftina? Iata doua ingrediente secrete: uleiul de palmier si untura de balena

Autoritatile de la Sofia doresc etichetarea suplimentara a lactatelor care contin grasimi vegetale cu avertismente privind riscurile pe care le pun acestea sanatatii consumatorului, dupa modelul celor lipite pe pachetele de tigari.

Pe piata din regiune, în special în România si Grecia, vecinele “europene” ale Bulgariei, se suspecteaza ca brânzeturile bulgaresti, mult mai ieftine decât cele “similare” locale si-ar motiva pretul atractiv prin includerea în compozitie a grasimilor vegetale.

Anul trecut, analizele de laborator dispuse în România de Protectia Consumatorilor au aratat ca telemeaua de vaca avea 80% soia si ulei de palmier, branza de oaie avea un adaos bogat de grasimi de balena, iar untul bulgaresc 0% continut de lapte. sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.