Desene vechi de 5.000 de ani descoperite in Egipt

Chiar daca zburam printre stele si scotocim marile si oceanele lumii exista inca multe necunoscute in imediata noastra apropiere.

Piramide, morminte pline de obiecte unice, temple si statui gigantice, scrieri si descrieri din si despre viata locuitorilor antici, sunt doar o parte din comorile Egiptului.

Egypt

In zona Wadi Ameira, Sinai, au fost descoperite de curand aproximativ 60 de petroglife si inscriptii hieroglifice.

Potrivit arheologilor imaginile sculptate in piatra sunt vechi de 5.000 de ani. In desene un cercetator a descoperit numele reginei Neithhotep si informatii despre perioada de inceput a faraonilor.

small-wadi-ameyra

wadi-ameyra-3

Cele mnai vechi desene gasite la Wadi Ameira dateaza de acum 5.200 ani. Inscriptiile indica faptul ca aceasta zona a apartinut Egiptului. In antichitate in aceasta zona se gasea cupru si turcoaz.

wadi-ameyra-4

wadi-ameyra-5

Egiptologii stiau despre existenta reginei Neithhotep (Neithhotep), dar pana acum se credea ca ea a fost sotia Faraonului Narmer. Noile descoperiri indica faptul ca si Memphis, vechea capitala a Egiptului, descrisa ca avand peretii albi, a fost mai mare decat estimau calcuilele de pana acum.

wadi-ameyra-6

Potrivit unor surse antice Memphis a fost construit de catre Menes insa orasul este cu mult mai vechi, inainte de faraonul Narmer cu peste 2 generatii.

wadi-ameyra-7

Printre imaginile de Wadi Ameira exista si cateva imagini ale barcilor faraonului. In trei dintre ele arheologii au descoperit simboluri regale.

barca faraon1

 

Barcile descoperite in desenele de la Wadi Ameira sunt mai vechi decat cele descoperite in preajma piramidelor.

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

barca faraon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.