Nu gresim daca spunem ca, în aceasta perioada, cea mai mare atentie se acorda viilor, ale caror roade, respectiv strugurii sunt asteptati sa intre în pârg pentru a fi consumati atât în stare proaspata, cât si sub forma de must – “laptele vegetal”.
Strugurii se recolteaza la maturitate, în lunile august – octombrie, pe timp însorit, fara ploaie si fara vânt puternic. Exista un mare numar de soiuri si varietati, unele destinate consumului la masa, iar altele pentru vinificatie.
Datorita acestor calitati, strugurii prezinta o eficacitate foarte ridicata în tratarea urmatoarelor boli:
– anemie, convalescenta, demineralizare, rahitism, astenie si surmenaj;
– tulburari digestive, gastrite, congestia ficatului si splinei, constipatie cronica, litiaza biliara, marirea secretiei, enterite, dizenterie, intoxicatii cu mercur sau plumb, hemoroizi;
– reumatism, artritism, guta;
– tuse convulsiva, astm bronsic, stari febrile, iritatii ale cailor respiratorii, tuberculoza pulmonara; lumina