Despre efectele benefice ale „laptelui vegetal“

Nu gresim daca spunem ca, în aceasta perioada, cea mai mare atentie se acorda viilor, ale caror roade, respectiv strugurii sunt asteptati sa intre în pârg pentru a fi consumati atât în stare proaspata, cât si sub forma de must – “laptele vegetal”.

Strugurii se recolteaza la maturitate, în lunile august – octombrie, pe timp însorit, fara ploaie si fara vânt puternic. Exista un mare numar de soiuri si varietati, unele destinate consumului la masa, iar altele pentru vinificatie.

Datorita acestor calitati, strugurii prezinta o eficacitate foarte ridicata în tratarea urmatoarelor boli:

– anemie, convalescenta, demineralizare, rahitism, astenie si surmenaj;

– tulburari digestive, gastrite, congestia ficatului si splinei, constipatie cronica, litiaza biliara, marirea secretiei, enterite, dizenterie, intoxicatii cu mercur sau plumb, hemoroizi;

– reumatism, artritism, guta;

– tuse convulsiva, astm bronsic, stari febrile, iritatii ale cailor respiratorii, tuberculoza pulmonara; lumina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.