Dr. Constantin Dumitru Dulcan – Moderatia înseamna totul

Orice performanta se obtine în tinerete. În primul rând trebuie înteles ca fiecare lucru se poate face la timpul potrivit. Însa începerea vietii sexuale la 11 ani este însotita de consecinte. Medicina nu împartaseste ideile acestea despre sublimare si transformare.

Dumneavoastra ati vorbit întâmplator cu mine, care m-am informat de la vârsta adolescentei si am citit ceva mai mult, dar ceilalti citesc exclusiv numai stiinta clasica, care spune fa asta, fa aialalta,… fiecare vârsta are nevoie de o anumita metoda de prezentare a unei educatii sexuale.

Înainte de 1989 nu se vorbea deloc, era jenant poate chiar imoral sa vorbesti despre sexualitate, dar acum totul este excesiv de mult si mediatizam subiectul prin toate mijloacele. Este inadmisibil. Noi nu cunoastem calea de mijloc. Originile noastre latine ne spun o multime de lucruri despre calea de mijloc. Moderatia înseamna totul. Dar noi facem pe dos.

cuplu

Practica mea medicala mi-a aratat ca oamenii care fac abuz de sexualitate sunt devitalizati, se confrunta cu boli si obsesii si vor ajunge la dificultati în exercitarea actului sexual mai târziu, astfel ca vor fi cuprinsi de complexe de inferioritate, depresii, trairi nevrotice.

Dumneavoastra ati scapat de migrene numai dupa ce ati reusit sa faceti aceasta

biotransformare deoarece abia atunci celulele corpului au primit o alta vitalitate. Ati stat întâmplator de vorba cu mine, care vreau sa subliniez ca nu sunt un habotnic, nu m-am dus la manastire, dar eu vorbesc aici despre tot ceea ce se numeste moderatie în biologie.

Avem o societate complet demagogica, deoarece daca Mass Media promoveaza atâta reclama despre sexualitate încât, atunci când apar victimele, ea acuza scoala, parintii, rudele si nu faptul ca se prezinta filme care ilustreaza toate detaliile în fata minorilor. Victimele sunt rezultatul imitarii acestui model din media.

Televiziunea ofera modele si nu educatie. Si daca asta doreste societatea, desigur, televiziunea este obligata sa le ofere, dar atunci ar trebui sa se simta la fel de obligata sa ofere si modele pozitive,

cel putin pentru a-i permite acelui om, sau adolescent sa aleaga între una si alta. Macar atât ar putea sa faca media, dar daca nu se ofera altceva decât exclusiv modelul rau, atunci unde vom ajunge ? sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.