Drumul Luminii Sfinte de la Ierusalim pâna în ultimul catun din România

Reteaua Bisericii Ortodoxe Române va intra în functiune sâmbata seara, iar în toate eparhiile, protopopiatele si parohiile din tara fiecare are misiunea lui, clar stabilita. Ca si în ceilalti ani, în care flacara de la Ierusalim a ajuns la majoritatea bisericilor românesti, orarul e clar, preotii sunt la posturi si nicio întârziere nu este permisa. 16.000 de preoti si 20.000 de oameni fara rang bisericesc sunt angajati în bisericile din România si toti vor fi la slujba, sâmbata seara.

“Structura piramidala a Bisericii Ortodoxe Române ne permite sa aducem Lumina Sfânta de la Ierusalim în majoritatea parohiilor din tara în câteva ore”, spune parintele Constantin Stoica.

Cele doua lampi în care a fost adusa lumina de la Ierusalim ajung, sâmbata seara, la Catedrala Patriarhala, unde slujba este oficiata de Patriarhul Daniel. “Lumina sfânta va fi oferita la slujba de Înviere de catre Preafericitul Parinte Patriarh Daniel clerului si credinciosilor prezenti la slujba de Înviere oficiata la Catedrala Patriarhala de la ora 00.00”, adauga purtatorul de cuvânt al Patriarhiei. gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.