Dumitru Constantin Dulcan – Mintea de dincolo – “suntem cu adevarat “Lumina din Lumina”

Profesorul Dumitru Constantin Dulcan, a avut ideea stralucita de a aduna o serie de cercetari stiintifice deosebite intr-o carte, ”Inteligenta Materiei”, care avea sa transceada ”timpul”, precum si limitarile, si inconstienta oamenilor de atunci referitoare la destinul fiintei umane si la puterea divina, care se exprima continuu, in toate fiintele vii.

img1

Ce-i atat de special in ”Inteligenta Materiei” a profesorului Dumitru Constantin Dulcan sau, mai bine spus, ce vad eu deosebit în ea? Ei, bine, ”viziunea”, clarviziunea autorului, intuitia exceptionala la acea vreme, care l-a impulsionat din interior sa arate inca de acum 30 de ani ca ”stiinta detinea, deja”, devezile existentei lui Dumnezeu, manifestat in toate formele vii. jurnalul

img2

Ce inseamna iertarea ? Din punct de vedere spiritual, inseamna pace si armonie. Din punct de vedere stiintific, prin iertare, la nivelul ADN, modelul negativ este pur si simplu sters si se instaleaza in corp o buna chimie si un echilibru energetic.

E fantastic, e pur si simplu ca resetarea unui computer. Despre puterea credintei […], Iisus ar fi putut zice ” eu te-am vindecat” , dar a ales sa spuna “credinta ta te-a vindecat”. Cand crezi, iti mobilizezi toate mecanismele de vindecare. Dar a sti ca Dumnezeu exista nu e totul. Doar religia iti da trairea emotiei transformatoare, acea deschidere a sufletului prin care traiesti cu adevarat relatia cu Dumnezeu. Nu doar mersul la biserica e important, ci si puterea rugaciunii pe care o poti face oriunde.[…]

Dumitru Constantin Dulcan – Iisus are cea mai perfecta acoperire stiintifica

Hristos copii

Violenta contra omului si a animalelor ne întoarce la insecuritatea vietii din Evul Mediu.

Violenta contra planetei, care ar trebui sa fie vazuta ea însasi ca o fiinta vie, o încarca cu negativitate excesiva declansând evenimente climatice si geofizice.

De ce politica si nu stiinta, tehnocratie? Sa luam un exemplu. De ce construirea unei sosele ar trebui sa depinda de o decizie politica si nu de una economica?

Se aduc o multime de acuze politicilor traditio­nale: demagogie, manipulare, minciuna, frauda, agresi­vitate, crearea de scenarii, rafuiala cu adversarii în stil de mahala, care provoaca repulsie oricarui om de bun simt.

De ce orice profesie pretinde pregatire, competenta, iar a face politica, nu? Într-un secol în care, în conditiile actualei evolutii sociale, relatiile interumane au ajuns la un nivel atât de complex, este oare usor de orientat fara a avea competenta necesara?

În plan social este o disjunctie flagranta între bogatia excesiva, cu mult peste nevoile materiale ale unui grup restrâns de indivizi si saracia umilitoare a majoritatii, observatie pe care o facea si John Locke în secolul al XVIII-lea. Astazi 80 % din bunurile lumii actuale sunt detinute de 20 % din populatia globului.

Este moral? Contrazice orice forma de morala – crestina, laica sau a bunului simt. Nu pledez pentru un egalitarism, pe care si natura îl contrazice, dar nici pentru umilinta care nu-i ofera unui om decât dreptul de a muri de foame.

Dezvoltarea economica si, mai ales, tehnologica în ritmul si în modul actual, conform analistilor în domeniu, va avea o serie de consecinte nefaste: epuizarea resurselor planetare, dezechilibrul geofizic si climatic, poluarea, nu numai chimica, ci si radioactiva si electromagnetica, distrugerea fondului forestier care este astazi redus la 28 – 30 % din suprafata Terrei. La începutul secolului al XX- lea, reprezenta înca 80 %.

În plan ecologic, natura n-a fost niciodata atât de mult pagubita, asa cum a facut-o omul, probabil ca mai întâi din ignoranta care astazi nu mai poate fi invocata. Poluarea aerului, apei, pamântului si inclusiv a plantelor si cerealelor cu care ne hranim, este un fapt cunoscut de toata lumea. In cautarea sensului pierdut

hristos12

Intr-un interviu pentru Formula As, Dumitru Constantin Dulcan vorbeste despre ultima lui carte – Mintea de dincolo.

mintea de dincolo

Traim intr-un univers inteligent. Universul este un mare gand, un gand de Creator.

Experienta mortii clinice a fost un mare dar pe care Dumnezeu ni l-a dat pentru a ne aviza ca trebuie sa schimbam drumul pe care am mers pana acum. Nu intamplator, Iisus a spus: “Eu sunt Calea, Adevarul si Viata.” Este prima oara in istoria Universului cand, in planul celest, s-a decis ca lumea noastra sa fie izbavita nu prin moarte, ci prin spiritualizare.
Ni s-a aratat Adevarul, ni s-a aratat Calea. Este randul nostru sa raspundem chemarii divine.
Suntem cu totii prinsi acum in marele val al purificarii, al trecerii de la materialitate la spiritualitate. Am certitudinea ca “ora astrala a omenirii” este aproape. De dincolo ni s-au dat toate semnele si toate avertismentele. Sper sa avem intelepciunea necesara de a nu pierde si aceasta ultima sansa.

” Moartea clinica este acea experienta in urma careia individul traverseaza toate etapele mortii biologice, dar nu definitiv, fiindca e resuscitat, readus la viata spontan sau prin interventie medicala, iar functiile sale vitale sunt reluate.”

“La inceput, chiar in momentul mortii, subiectii sunt confuzi, nu inteleg ce li se intampla. Durerea in cazul celor bolnavi, inceteaza brusc. Apoi constientizeaza ca au murit si incep sa-si vada din afara lor corpul bolnav, ranit sau abandonat. Se mira ca nu pot fi vazuti si nu pot fi auziti de nimeni, sunt uimiti sa-i auda pe cei din jur ca-i declara morti. Decorporalizati, isi cauta rudele, vor sa le imbratiseze, dar mana lor trece porin corpul acestora fara sa fie perceputa. Kenneth Ring, un soldat mutilat in razboiul din Vietnam, si-a vazut corpul transportant de un elicopter si se intreba incotro il duc. A”zburat” dupa el la spital.”

Cei care au experimentat moartea clinica vorbesc despre un Dumnezeu bun, iubitor, departe de cel descris in mod traditional.

” Nu ne judeca nimeni, ne judecam singuri, fiindca vazand acest film ( al vietii traite), traim in toata cruzimea sa, efectul actiunilor noastre asupra altora. Dannion Brinkley, un caz celebru de moarte clinica, mercenar angajat de armata, marturiseste ca a simtit durerea provoicata de gloantele trase pe front de soldatii armatei inamice, dar si durerea si disperarea copiilor, mamelor si sotiilor celor ucisi in timpul misiunilor lui. A marturisit ca a simtit inclusiv durerea propriului caine, pe care il lovea, enervat ca ii roade covorul. “

catelus

“Dupa ce filmul vietii il face sa inteleaga unde a gresit si unde a procedat corect, celor aflati in moarte clinica li se arata o bariera, o punte sau un rau si li se interzice sa il treaca. ” Unii sunt “intorsi din drum” deoarece ” nu a sosit timpul” iar altora li se spune ” povesteste ce ai vazut”.

Este aminttit si cazul Anitei Moorjani: Facând parte dintr-o familie hindusa ce traia în mijlocul unei comunitasi chineze si britanice, Anita a crescut într-un mediu cultural conflictual, în care obiceiurile culturale si religioase se bateau cap în cap. Dupa ani de încercari de a-si gasi propria cale în timp ce încerca sa faca fata inclusiv asteptarilor celor din jurul ei, ea a trait marea revelatie – în urma unei experiente în apropierea mortii – ca puterea de a se vindeca singura se afla în interiorul ei… si ca în acest Univers exista miracole pe care nu si le-ar fi imaginat niciodata pâna atunci.

– în timpul experientei mele în apropierea mortii m-am simtit ca si cum corpul meu în forma sa solida nu exista deloc. Practic, eram energie pura. Poate ca la acest lucru se refera oamenii care vorbesc despre suflet sau despre spirit. Acea energie cu care ma identificam era infinit mai mare decât corpul meu, motiv pentru care folosesc atât de frecvent cuvântul maretie, pentru ca exact asta am simtit în timpul acelei experiente. Gândul ca aveam inclusiv un corp fizic parea iluzoriu, adevaratul meu eu fiind aceasta masa infinita de energie. Dintr-o alta perspectiva, corpul meu nu era decât un barometru care indica în ce masura am manifestat aceasta forta a vietii cât timp am trait pe pamânt. în acea stare de constiinta, lumea tridimensionala mi se parea a fi „lumea de dincolo”, iar adevaratul meu eu parea a fi acea masa de energie pura.

D.C. Dulcan  aminteste experientele traite de Sandra Anne Taylor, Anita Moorjani, Rand Jameston Shields,Dannion Brinkley, etc persoane care au trait moartea clinica si au relatat povesti extraordinare despre “moartea” lor.

Suntem nemuritori. Murim dar continuam sa traim sub o alta forma. Continuam sa traim in corpul subtil, care e format din lumina de inalta frecventa.

Daca in ceea ce priveste corpul nostru s-a spus ca “pamant suntem si in pamant ne vom intoarce”,, in ceea ce priveste sufletul suntem cu adevarat ” lumina din Lumina”.

Avem o singura sansa de iesire din criza in care se indreapta omenirea, sa optam pentru o renastere spirituala.

Cu alte cuvinte sa traim in armonie cu Dumnezeu, cu noi insine, cu semenii si cu natura.

Nu intamplator Hristos a spus : Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nu s-a aratat Adevarul, ni s-a aratat Calea si este randul nostru sa raspundem chemarii Lui.

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

hristos231

4 comments on “Dumitru Constantin Dulcan – Mintea de dincolo – “suntem cu adevarat “Lumina din Lumina”

  1. Am citit numai cartea INTELIGENTA MATERIEI ,care m-a uluit!!!!Vad viata si moartea altfel acum……
    Dar cred ca MINTEA DE DICOLO…ma va uimi complet!!!O sa o comand in scurt timp!!!!
    Totul se leaga de UNIVERS….si cred ca pericolul..tot de acolo va veni..intr-o buna zi!!!!!!
    Generalul EMIL STRAINU spunea ca la un congres in SUA…unii profesori au afirmat ca..VIATA,,,EXISTENTA…sunt..VIRTUALE….si ca vom mai auzi despre asta!!!Am ramas perplex!!!!oare asa sa fie?cineva ne controleaza in asa maniera?Oare profesorul DULCAN ce spune?Poate voi gasi raspunsul in MINTEA DE DINCOLO!!!!!Doamne ajuta!!!
    Cu stima,IATAN DORIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.