Dupa doua decenii de încercari, fizicienii de la CERN au putut sa masoare lumina emisa de un atom de antimaterie

Oamenii de stiinta de la CERN au putut sa masoare lumina emisa de antimaterie si cu aceasta au observat ca atomul de antihidrogen este imaginea în oglinda a atomului de hidrogen.

Acest rezultat a fost prezis de legile fizicii si poate ajuta la oferirea unui raspuns la o problema înca nerezolvata: de ce este mult mai multa materie în Univers decât antimaterie?

În afara de aceasta întrebare (deocamdata) fara raspuns, cercetatorii s-au mai confruntat cu o problema. Este imposibil de gasit antimaterie în univers. Fizica prezice ca pentru fiecare atom exista un antiatom, iar la întâlnirea acestora se anuleaza reciproc, eliberând energie sub forma de lumina.

Descoperirea este importanta si din aceasta perspectiva. Cercetatorii au fost capabili sa creeze antimaterie si sa o mentina suficient de mult timp pentru a putea observa spectrul de lumina al antiatomilor.

De-a lungul a 20 de ani, echipa experimentului ALPHA de la CERN a ajuns sa creeze suficienti atomi de antihidrogen (25.000 la fiecare 15 minute), pentru a putea „prinde” 14 dintre acestia. descopera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.