Elicopter SMURD cazut în lacul Siutghiol. Martorii: „Salvarea a ajuns cu 40 de minute întârziere si a gresit drumul. Am umflat noi o barca pneumatica sa salvam oamenii“

Un elicopter SMURD s-a prabusit în lacul Siutghiol din Constanta. Aparatul de zbor, care se îndrepta dinspre Tulcea spre Spitalul Judetean Constanta, efectua o misiune medicala. O victima a fost resuscitata, iar alte trei persoane care se aflau în elicopter sunt de negasit. Misiunea de salvare este foarte dificila, din cauza cetii si a noptii.

Doar una dintre cele patru victime ale tragediei aviatice, doctorita Laura Vizireanu (fosta Vizitiu), a fost gasita de echipajele de interventie. Victima a fost resuscitata si dusa la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta. Starea femeii este critica, sustine Raed Arafat, seful SMURD si Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului de Interne. Printre medicii care au efectuat manevrele de resuscitare se numara dr. Alexandra Cojocaru. „Este în stare foarte proasta“, a declarat medicul SMURD.

Cristian Ciortan, iubitul uneia dintre victimele care nu a fost înca gasita de echipajele de cautare, a declarat, pentru „Adevarul”, ca doar cu 10 minute înainte de tragedie, primise un SMS de la Gabriela Camelia Harton (foto jos), logodnica sa, care îi confirmase ca este însarcinata. Barbatul mai semnaleaza ca elicopterul nu avea de ce sa mai zboare si ca i-ar fi fost schimbata directia pe ultima suta de metri: „Mi-a zis ca pleaca sa alimenteze la Kogalniceanu (Aeroportul MIhai Kogalniceanu – n.r.). În mod normal, la Kogalniceanu ar fi trebuit sa ramâna, dar au fost redirectionati înca din timpul zborului, pe ultima suta de metri, spre aeroportul Tuzla“.

adevarul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.