Explozia unei rachete a miliardarului Elon Musk a distrus satelitul Facebook în valoare de 200 de milioane de dolari. ”Sunt complet dezamagit”

Racheta Falcon 9 a explodat pe platforma de lansare din Cape Canaveral, suflul exploziei a cutremurat cladirile si ferestrele de la câtiva kilometri departare. Explozia a distrus satelitul Amos-6, detinut de Facebook, ce trebuia lansat sâmbata dimineata. CEO-ul Space X, Elon Musk, a declarat ca momentan nu se cunoaste cauza exploziei care nu a provocat nicio victima, însa accidentul deschide o serie de discutii referitoare la rachetele reutilizabile pe care omul de afaceri doreste sa le vânda catre NASA si alte companii.

Satelitul distrus ar fi trebuit sa ofere internet gratuit catre 14 tari din Africa. Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, cel care a confirmat distrugerea satelitului, a clasificat accidentul ca unul ,,foarte dezamagitor”. În urma lansarii satelitului în valoare de 200 de milioane de dolari, fondatorul dorea sa viziteze diferite tari pentru a marca evenimentul.

,,Acum ma aflu în Africa, sunt complet dezamagit de faptul ca lansarea rachetei Space X ne-a distrus satelitul care ar fi furnizat conexiune catre nenumarati antreprenori,” a declarat Zuckerberg. ,,Din fericire am dezvoltat si alte tehnologi precum Aquila care vor conecta oamenii prin intermediul internetului,” a adaugat el. descopera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.