Explozii stranii ale undelor radio îi bulverseaza pe astronomi

În luna august a anului 2015, telescopul Parkes, localizat în sudul Australiei, a înregistrat înca o asemenea explozie, care a fost numita, ulterior, FRB 150807. Aceasta a durat doar câteva miimi de secunda, dar a putut fi vizualizata de catre astronomi în timp real.

Pâna relativ recent, nu era clar daca aceste fenomene au fost redate, totusi, de niste disfunctionalitati ale telescoapelor au loc în interiorul Caii Lactee sau sunt niste fenomene care vin dintr-un spatiu necunoscut înca. Estimarile initiale au constatat ca acele lumini proveneau de la o distanta de câteva miliarde de ani lumina. Cu toate acestea, unii cercetatori nu sunt de acord cu aceasta idee, sustinând ca sunt, de fapt, niste fenomene energetice care se formeaza în spatele nebuloaselor, în galaxia noastra. Acesta este principalul scop al astronomilor, sa identifice originea acestora, ceea ce ar duce la estimarea cantitatii de energie pe care acestea le contin.

Pentru ca FRB 150807 a fost atât de spectaculoasa si de luminoasa, au fost instalate doua detectoare separate în interiorul telescopului Parker. Cu ajutorul informatiilor transmise de catre aceste detectoare, astronomii vor putea identifica o mica regiune a cerului pe care detectorul o studiaza. Atunci când cei care au demarat acest studiu au observat cu atentie acea zona, au descoperit 6 galaxii si câteva stele extrem de stralucitoare. descopera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.