Extraterestrii antici – piramida lui Keops, Enoh, Erich Von Daniken

Serialul Ancient Aliens – extraterestrii antici – continua. In ultimul episod realizat de canalul History invitatul principal este Erich Von Daniken.

Considerat “tatal paleoastronauticii”, Von Daniken isi reaminteste cum i-a fost greu sa inteleaga de ce Dumnezeu avea nevoie de aparate zburatoare. Exista numeroase descrieri in Cartile Sfinte unde martorii descriu bubuituri, flacari, zgomote puternice, etc.

trinitatea

Cunoscutul autor recunoaste ca isi spune rugaciunea zilnica, chiar daca este unul dintre adeptii Teoriei Astronautilor Antici.

Daniken1

Despre Piramida lui Keops ni se spune mereu ca a fost construita de egipteni. Da, spune Giorgio A. Tsoukalos, vechii egipteni au construit piramidele, dar sub indrumarea zeilor. Daca faraonul Keops a construit Marea Piramida, de ce nu exista nicaieri o statuie a lui? O constructie atat de mare, care a rezistat in timp, denota un conducator cumva megaloman. Atunci de ce nu s-a gasit statuia lui in piramida?

Unele teorii sustin ca Piramida lui Keops(Khufu) era un fel de centrala electrica si isi trage numele de la un simplu cartus “mazgalit”. Singurul motiv pentru care este cunoscuta ca Khufu/Keops, se datoreaza unui graffiti Victorian. Cand colonelul Howard Vyse a intrat in Marea Piramida, era determinat pentru a-si creea un nume ca egiptologist.
Nu a dorit nimic mai mult decat sa faca o descoperire monumentala care sa ii aduca faima. vezi mai mult

pyramid

Parcurgand textele antice hinduse, Erich Von Daniken a descoperit si relatarile despre masini zburatoare pe care le foloseau pentru a se deplasa. Mahabharata si Ramayana contin descrieri pe larg despre aceste “care de foc“.

vimana 1

Zeii veneau din Cer cu masini zburatoare. Descrieri despre functionarea si constructia Vimana exista pe internet.

In India exista numeroase temple care par a fi copii ale celebrelor Vimana.

temple

Philip Coppens, invitat in serial, este de parere ca vechii hindusi au construit in piatra obiectele pe care le vedeau adesea coborand din cer.

Vechile legende abunda despre masini zburatoare, cai inaripati, etc.

Meritul lui Erich Von Daniken este acela ca, a reusit sa puna cap la cap informatiile descoperite in diverse colturi ale lumii. El a fost acela care a atras atentia asupra unor similitudini si ne-a dat teme de gandire.

Cartea lui Enoh este una dintre cele mai vechi scrieri biblice, care a fost scoasa din Biblia canonica, fiind catalogata apocrifa de catre teologi.

La sfârsitul sec.18 d.Hr. un calator britanic, un oarecare Bruce, gaseste în Etiopia trei manuscrise pastrate de biserica crestina locala ca parte a Bibliei sale. Manuscrisele contineau o versiune relativ completa a cartii. În 1821 este tradusa în engleza de Dr. Lawrence si publicata însotita de o prefata si câteva note.
Manuscrisul se presupune ca este de la sf.sec.4 – înc.sec.3 î.Hr.redactat dupa fragmente mult mai vechi. Multe din evenimentele descrise de cele mai vechi scrieri biblice (asadar si de textul lui Enoh) se regasesc pe tablitele de lut gasite la Sumer sau Babilon. Referinte despre cartea lui Enoh apar si în Cartea jubileelor.

enoch2

1. Iata cuvintele lui Enoh prin care el binecuvinteaza pe cei alesi si cei drepti care vor trai timpuri de mahnire profunda, cand vor fi respinse toate rautatile si toate nelegiuirile. Enoh, om drept care a mers in fata Domnului, cand ochii lui au fost deschisi si cand el a contemplat o viziune sfanta in Ceruri si a spus: “Iata ce mi-au prezentat ingerii”.

2. acesti ingeri mi-au dezvaluit toate lucrurile si mi-au dat minte sa inteleg ce am vazut, cele ce nu vor avea loc in aceasta generatie ci intr-o generatie urmatoare, pentru binele celor alesi.

3. aceasta pentru ca eu am putut vorbi si discuta cu cel care va parasi intr-o zi locuinta sa celesta, Sfantul si Atotputernicul, Domnul acestei lumi.

4. Cel care va cobora o zi pe varful muntelui Sinai, aparand in tabernacolul sau si manifestandu-se cu toata forta puterii Sale divine.

5. Toti cei prezenti vor fi ingroziti de spaima.

6. La fel pe tot pamantul vor fi cuprinsi de teama si groaza. Muntii se vor prabusi, colinele se vor scufunda, ele se vor topi in fata Sa, ca ceara in fata flacarii. Pamantul va fi acopirit cu apa si vor pieri toticei ce-l locuiesc, asadar toate fiintele vor fi judecate, toate chiar si dreptii.

7. Dar cei drepti vor obtine linistea; El ii va feri pe cei alesi si le acorda iertarea Sa.

8. Atunci ei vor deveni propietatea lui Dumnezeu; ei vor fi coplesiti de fericire si binecuvantare; splendorile Divinitatii ii vor lumina. (cartea lui Enoh)

enoch

Dumnezeu ii zice lui Moise: “Fata Mea insa nu vei putea s-o vezi, ca nu poate vedea omul fata Mea si sa traiasca“. Dumnezeu trece in slava Sa acoperind fata lui Moise cu mana Sa, iar Moise sta in scobitura unei stanci. Iar cand Dumnezeu isi ridica mana Sa, Moise Ii vede doar din spate, fara sa fi putut vedea fata Sa. Mai exista si alte pasaje in Vechiul Testament (Judecatori 6, 22; 13,22; Isaia 6, 5 etc.) care afirma ca nimeni nu Il poate vedea pe Dumnezeu si sa ramana viu. Cand Dumnezeu coboara pe Muntele Sinai intr-un nor gros, in mijlocul unei vapai, poporul a trebuit sa ramana deoparte pentru a nu muri (Iesire 19, 21). Sfantul Ilie isi acopera fata sa cu mantia atunci cand Dumnezeu i se arata (III Regi 19, 13). sursa

Daca ideile lui Von Daniken se dovedesc a fi adevarate atunci toata istoria se va schimba. Omul se va trezi in fata unei lumi noi. Dovezi exista pretutindeni, nu sunt scenariu sau imaginatie. Exista multe legende, care duc arheologii si cercetatorii spre descoperiri uimitoare.

Unul dintre cele mai ciudate orase este Puma Punku. Localnicii sustin ca a fost construit de zei.

oras

Un astfel de oras este imposibil de construit in ziua de astazi. Blocurile de piatra par a fi “lipite” prin vitrificare. (VITRIFICÁ, vitrific, vb. I. Tranz. A transforma un silicat sau un amestec de silicati într-o masa amorfa, sticloasa, printr-o operatie de topire urmata de solidificare. – Din fr. vitrifier, it. vitrificare. )

pp

Blocurile de piatra par un fel de prefabricate. Pumapunku sau Puma Punku este parte a unui mare complex templu/grup de monumente, parte a zonei arheologice pre-columbiane Tiwanaku din Bolivia. Este o alta platforma facuta de oameni, construita pe axa vest-est, ca si Akapana. Principala diferenta între ea si alte structuri din oras este constructia în forma “T”. Masoara 150 de metri pe fiecare latura si are o înaltime de 5 metri. Cel mai greu bloc de piatra cântareste 131 de tone si a fost adus de la 10 km departare. wikipedia

Erich Von Daniken spune ca indigenii sustin ca Puma Punku a fost construit de zei intr-o singura noapte.

Din motive necunoscute constructorii antici veniti din Spatiu si-a luat aparatura si instrumentele de constructii, s-au imbarcat pe nava mama si au disparut. Nimeni nu stie care a fost motivul.

(extras din Ancient Aliens – The von Daniken Legacy)

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

puma punku3

2 comments on “Extraterestrii antici – piramida lui Keops, Enoh, Erich Von Daniken

  1. extraterestrii aceia erau demoni ei veneau si inca vin sa distraga atentia la oameni ca sa nu vada lucrurile importante care se petrec.faptul ca se implinesc profetiile biblice sub ochii lor si ei nu vad se uita dupa demoni dupa extraterestrii,nu vad ca vine isus in curand si ei pier in pacate
    piramida lui enoh a fost contruita de ingeri ce atatea explicatii nu se vede ca nu e cu putinta omului asa ceva?

  2. De ce extraterestrii erau demoni ? Unde scrie asa ceva ? Cine sunt de fapt demonii ? Cine sunt ingerii ?
    Biblia este plina de necunoscute deoarece a fost trunchiata iar Dumnezeu fiind iubire cu greu poate fi comparat cu Cel din Vechiul Testament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.