Serialul Ancient Aliens a ajuns la sezonul 5. Printre alte subiecte dezvoltate exista si o intrebare care da de gandit : Cine i-a invatat pe stramosii nostri sa construiasca piramidele. Este greu de crezut ca incasii, myasii, egiptenii, hindusii, etc sa fi facut schimb de informatii intr-o lume unde se presupune ca nu existau avioane, internet, transmisii radio si tv, etc.
Asemanarile dintre constructiile piramidale sunt uimitoare, nemaivorbind de faptul ca anticii aveau o fixatie de a construi monumente gigantice. Se pare ca sursa acestor constructii erau niste fiinte extrem de inteligente care aveau cunostiinte serioase despre astronomie, matematica si proprietatiile geofizice ale Terrei. Cine erau ? De unde veneau ?
Exista asemanari uimitoare intre piramidele de la Montevecchia, Italia si renumitele piramide egiptene de la Gizeh.
Piramidele se afla in Lombardia, la aproximativ 40 de km nord-est de Milano si la aproximativ 15 km sud de Lecco, in orasul Rovagnate, pe al carui teritoriu este un mic sat numit Montevecchia, langa care exista trei dealuri, in forma clara de piramide aliniate. Aceste dealuri au fost descoperite de catre arhitectul Vicenzo di Gregorio in 2001. Cea mai mare care masoara 150 de metri ar fi o piramida gigantica, mai mare decat cea a lui Keops (146 m) de pe platoul Giza din Egipt. Gradul de inclinare al celor trei piramide este de 43/44 de grade si sunt aliniate perfect cu constelatia Orion (exista o multime de similitudini cu piramidele egiptene). sursa
Cum au reusit oare sa aiba aceleasi proiecte de constructii atata timp cat nici transportul maritim nu era prea evoluat la acea ora ?
Piramida indoneziana de la Candi Sukuh pare a fi opera aceluiasi inginer antic care a ridicat si faimoasa constructie de la Chichen Itza.
Pyramida maya de la Tikal are o copie asemanatoare in Cambogia, Baksei Chamkrong.
Este greu de crezut ca inginerii antici sa fi avut in minte acelasi tip de constructii, cu asemanari izbitoare, fara sa existe influente comune. Atfel de constructii gigant sunt si astazi o provocare pentru omenire desi exista tehnologie performanta.