Fenomenul OZN in Rusia

Relatarile despre obiecte misterioase ce strabat cerul noptii, lumini ciudate si fenomene spatiale neexplicate au ramas in cronicile vremii dar si in picturi, desene si alte tipuri de reprezentari grafice.

Nici Rusia nu a fost ocolita de vizitatorii din spatiu, vecinii de la est fiind martori a numeroase incidente OZN inca din antichitate.

ufo rusia

Vitaly Lukyanets s-a nascut in 1938 si a murit in 1994. Pasionat de subiectul OZN, artistul a strabatut tara ascultand numeroase relatari despre observatii OZN pe care le-a imortalizat in picturile sale. Una din lucrarile sale, realizata in 1980 si numita Solovski reda silueta unui OZN si a bisericii de pe insula.

solovki2

Una dintre primele observatii OZN au ramas din 1111. Cronicile rusesti vechi relateaza ca in luna martie extraterestrii au intervenit pentru a inclina balanta intr-o batalie. Intrebati de ce au pierdut, soldatii au spus ca nu se pot bate cu lumina coborata din cer care avea o arma teribila ce i-a ajutat pe vrajmasi sa invinga.

Alexander Nevsky

In 1240 viitorul print Alexander Nevski purta o batalie cand batranul Izhora a observat un semn neobisnuit – pe mare era un zgomot teribil si in zorii zilei a aparut un obiect in forma de nava plutind pe apa. O veche legenda spune ca un soldat a vazut in barca pe stramosii printului Nevski, Gleb si Boris. El a auzit o voce din “barca” care spunea “Gleb, frate! Grabeste-te, trebuie sa ne ajutam ruda, pe Marele Print Alexander”.

Nevsky

Cativa marinari au mers sa ii raporteze printului incidentul. Ciudat este ca si Alexander Nevsky a vazut un “regiment de ingeri” pe cand traversa raul Izhora. A gasit apoi multi dusmani decedati. Lupta de la Novgorod nu incepusa inca! Cronicarii vremii povesteau ca dusmanii au fost ucisi de “ingerii lui Dumnezeu” si cei care au scapat masacrului au fost luati de trei corabii care s-au scufundat in mare.

1Battle-of-Kulikovo-1380

battle-of-kulikovo-1380

In 1380, in timpul bataliei de la Kulikovo un talhar rus a vazut “doi tineri stralucitori” care au distrus un regiment cu arma lor spunand “cine v-a dat voie sa ne distrugeti tara?”

In 1579 in timpul unei incursiuni in Siberia, Khan Kuchum a vazut un nor alb si a avut viziunea unui camp de batalie. Toate acestea insotite de zgomote din cer. Dusmanii au fost ucisi de un “stalp de foc”.

robozero

15 august 1663, deasupra satului Robozero, Vologda, dinspre nord si-a facut aparitia o sfera luminoasa cu diametrul de aproximativ 40 de metri. Ciudata aparitia zbura la mica altitudine spre sud si martorii au auzit zgomote ciudate. Satenii de peste lac au povestit ca din fata obiectului luminos au aparut doua raze de lumina care s-au miscat pe suprafata apei. Sfera de lumina a disparut brusc ca sa apara apoi la o distanta de 0.5 km de locul primei aparitii. Incercand sa se apropie, taranii au simtit o caldura puternica si au vazut ca razele de lumina maturand fundul lacului, adanc de aproximativ 8 metri. Durata observatiei a fost de aproximativ o ora si jumatate. Intr-o marturie ce se gaseste in arhivele Institutului de Istorie de la Sankt Ptersburg, martorii descriu ca mingea de foc a facut diverse manevre si avea un diametru de aproximativ 40 de metri. Razele de lumina au maturat Robozera, obiectul schimbandu-si marimea, luminozitatea si directia de mers. Fenomenul a fost confirmat si de preotii locali.

In anul 1028 un sarpe luminos a fost observat pe cer. Localnicii au fugit ingroziti. OZN-ul a plutit pe cer aproape doua zile.

In decembrie 1317, un OZN circular a fost vazut de locuitorii orasului Tver timp de aproape o saptamana. Obiectul emitea culoarea verde si avea o lumina pulsatorie de culoare rosie si trei raze, doua spre est si una spre vest.

In 1319 mai multi “stalpi de foc” au fost observati in intreaga Rusie. Unii martori au vazut si un fel de cai zburatori, echipati cu “lanterne” ( felinare).

Trei obiecte au aparut pe cer la 14 iunie 1403. Martorii le-au asemanat cu soarele, dar emiteau lumini de culoare verde, albastra si rosie. Primul OZN a fost insotit de doua obiecte mai mici, dar aparent identice cu OZN-ul mama, avand forma de cruce. Martorii au observat incidentul timp de aproape o ora.

marea chinei

reconstituire marea chinei

16 iulie 1864, marinarul de cart Timofeev care se afla la bordul vasului Mesagerul in Marea Chinei de Sud, a observat la orizont doua lumini pulsatorii. A fost trimis un vas care sa investigheze fenomenul. Luminile straluceau si se invarteau in directii opuse cu o viteza de 10 rotatii pe minut. Diametrul a fost estimat la aproximativ 460 de metri. Durata observatiei a fost de aproximativ 20 de minute.

Un obiect urias de forma sferica a zburat peste orasul Sankt Petersburg pe 30 iulie 1880. OZN-ul a fost insotit de alte doua obiecte mai mici si nu faceau zgomot. Evenimentul a fost vazut de multi locuitori din zona, cam trei minute.

tungus

30 iunie 1908, o explozie masiva, cel mai probabil de la impactul pamantului cu o cometa sau cu un meteorit, dar, de asemenea, teoreticienii conspiratiei OZN cred ca a fost o explozie datorata prabusirii unui OZN.

tunguska

Doctorul Yuri Labvin, presedinte al Fundatiei Tunguska Spatial Phenomenon, este de parere ca fenomenul Tunguska, petrecut in 1908, a fost produs de o nava extraterestra care a intrat in coliziune cu un meteorit, salvand astfel Pamantul de la un dezastru.( vezi si Sferele misterioase din Yakutia)

ohotsk

22 august 1908, marea Okhotsk. Potrivit pasagerilor de pe nava ruseasca Okhotsk, in jurul orei 23 au observat la pupa o lumina neobisnuita de culoare alb – verde. Mai multe lumini au inconjurat nava, reflexia lor putand fi observata si pe nori. Jocul de lumini a repetat acelasi traseu – lumina nava pentru ca mai apoi sa dispara in mare viteza si sa lumineze orizontul.

antarctica

In 1960 colonelul Kolchin se afla in Antarctica, cand a observat mai multe OZN discoidale si in forma de trabuc. Odata ce se ridicau din apa sub obiecte aparea un fel de vartej.

In timpul unor exercitii facute in Marea Neagra, anul 1966, militarii aflati pe submarine si vapoare au observat  un grup OZN. Obiectele se miscau haotic prin aer si in cadere luau forma de trabuc. S-a dat ordin pentru atacarea lor insa au disparut neatinse.

kamceatka

In luna august 1970, cercetatorul rus Agarkov se afla pe lacul Kronotskoye, Kamceatka. El conducea un grup de exploratori cand a observat la aproximativ un kilometru de barca un fel de fasie de apa ce se ridica spre un obiect gri de forma ovala. OZN-ul avea diametrul de aproximativ 40-50 de metri. Motorul barcii s-a oprit, oamenii fiind extrem de speriati. Au decis sa vasleasca si sa se indeparteze de obiect, insa acesta s-a distantat rapid si motorul barcii a repornit.

1971. Acordul dintre Statele Unite si URSS “Cu privire la masurile de reducere a riscului de razboi nuclear la nivel mondial”, articolul 3 prevede schimbul de informatii intre parti cu privire la OZN-uri si neproliferare si la alte tari.

marea neagra

In 1979, un obiect luminos a fost fotografiat in Marea Neagra. OZN-ul avea forma discoidala si sub el era un fel de vartej de apa.

neretva

8 iunie 1984, marinarii aflati la bordul navei de cercetare “Prof. Pavlenko”, se aflau in golful Neretva cand au observat un fel de inele luminoase in apa marii. Viteza de propagare a luminii a fost de aproximativ 100 de metri pe minut.

barents

Intre anii 1980-81 mai multe persoane au relatat despre accidente OZN in Marea Barents. Analiza rapoartelor a scos la iveala 36 de incidente.

jp2

In timpul unor exercitii militare din Marea Japoniei, in toamna anului 1982, marinarii de pe navele Mnsk si Novorossisk au observat pe ecranele radar un obiect necunoscut. La interpelare, nu au primit niciun raspuns si au decis sa identifice vizual obiectul. Din cauza sunetului ca de bondar au crezut ca este un elicopter dar cand a ajuns la aproximativ 150 de metri a disparut. Evenimentul s-a petrecut de cateva ori.

Aceste sunt doar cateva dintre miile observatii OZN facute de vecinii de la est. Este greu de crezut ca oamenii din toata lumea s-au pus de acord si au descris OZN-uri cu forme sferice, de trabuc, etc avand cam aceleasi viteze uimitoare si sfidand gravitatia. Probabil ca intr-un viitor nu foarte indepartat vom afla cine sunt si de unde vin, insa nu avem de unde sa stim ce impact vor avea asupra omenirii.

© http://portal.tfm.ro/

Materialul nu poate fi preluat fara acordul nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.