Festival de Traditii si Arta Populara, intre 5 si 7 iunie, in parcul Titan – Galerie Foto

In parcul IOR, pe platoul din fata bisericii maramuresene arta populara si-a dat intalnire pentru a incanta privirile vizitatorilor.

traditii IORartizani

vasesRomania Sweet

“Traditiile romanesti in Europa” se numeste evenimentul ce a reunit mesteri populari din toate colturile tarii. Festivalul este organizat de Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” în colaborare cu primaria sectorului 3.
Romania carpetRomania dolls

Romania souvenirRomania art

Vase de lut, farfurii de Horezu, vaze cu motive populare, impletituri din panuse de porumb, costume traditionale romanesti, oua incondeiate din indepartata Bucovina aduc un strop de culoare si ambianta rustica intr-un oras prea grabit si prea tern ce uita deseori frumusetea traditiilor romanesti.

Romania traditionRomania Flower art 2

Pictura naiva, tablouri din flori naturale presate, icoane pe lemn si pe sticla, papusi in costume nationale, covoare si carpete tesute din lana si impodobite cu motive rustice, aranjamente din foi uscate de porumb, cozonaci, turta dulce sunt expuse la zeci de standuri asteptand musafirii.

RomaniaRomania flower art

Gelu Voicu si Lautarii din Teleorman, Uniunea Grecilor (dansuri traditionale), Ansamblul Anton Pann (muzica secolului XVIII), Curtea Comediantilor TRUVERII (muzica medievala), Silviu Biris si Taraful Bucuresti (muzica din perioada interbelica) sunt doar cativa dintre invitatii evenimentului.

greek boy danceP6060186

war dancegreek dance

Pe scena se perinda ansambluri folclorice romanesti si ale minoritatilor sub ropotele de aplauze ale spectatorilor de ocazie.
Manifestarea se inchide astazi, 7 iunie.

 

One comment on “Festival de Traditii si Arta Populara, intre 5 si 7 iunie, in parcul Titan – Galerie Foto

  1. .tara halmagiului-loc binecunoscut ca leagan al picturii naive din romania reprezentata de ion nita-nicodin,petru mihut,rodica nicodin ,voicu mihut si mai nou talentata mariana mihut, tinuta in umbra 20 de ani datorita dezinteresului autoritatilor locale si judetene are acum o sansa de a fi vizitata mai usor datorita asfaltarii drumului ce duce din centrul comunei pana la catunul buceava al satului brusturi unul dintre putinele locuri din zarand unde mai intalnim obiceiuri populare ,traditii si portul popular original si unde isi au gospodariile sus mentionatii artisti populari in ai caror opera regasim zugravita cu emotie si sensibilitate viata de pe aceste meleaguri cu bunele si mai putin bunele ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.