Fost sef al Mossad:”Un atac al Israelului asupra Iranului ar fi devastator pentru tara noastra”

Conform spuselor lui Dagan, exista sanse foarte mari pentru începerea unui razboi în regiune. Întrebat cum ar face fata Israelul unei asemenea situatii, fostul sef al Mossad a sugerat ca “tara va trece prin momente dificile pentru mai mult timp”. Totodata, el îsi exprima scepticismul în legatura cu efectul pe care un atac israelian l-ar avea asupra programului nuclear iranian. Dagan sustine ca nu exista doar patru locatii unde se pregatesc arme nucleare, ci mii. Astfel, niciun atac militar nu ar putea opri proiectul nuclear, ci ar putea doar sa îl amâne.

Fostul sef al serviciilor secrete israeliene prefera o instigare a guvernelor din vest la schimbarea regimului din Iran, fata de un atac militar.

Dagan a declarat ca are încredere în Statele Unite si spera ca presedintele Barack Obama va reusi oprirea programului nuclear din Iran. “Presedintele Obama a sustinut ca actiunea militara este una dintre optiuni si ca nu va permite Iranului sa îsi duca programul pâna la capat, iar de obicei eu am încredere în presedintele Statelor Unite”, continua Dagan.

RL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.